ARSEN+VITEZ

Zlatko Vitez vraća se na kazališne daske kako bi odao počast velikom Arsenu Dediću

Glumac  Zlatko Vitez fotografiran u salonu Histrionskog doma

 Vanesa Pandzic/Cropix
Ovaj kabare posveta je, prije svega, dugogodišnjoj suradnji s Glumačkom družinom Histrion, jednoj od najproduktivnijih u hrvatskom kazalištu

U utorak, 28. ožujka u Histrionskom domu predstavit će se praizvedba kabarea "ARSEN + VITEZ iliti Što je glumac bez slobode", u izvedbi Zlatka Viteza uz klavirsku pratnju Olivera Beloševića. Kabare "Arsen+Vitez" s kojim se Zlatko Vitez vraća na kazališne daske, posveta je velikom maestru Arsenu Dediću.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix

Arsen Dedić je jednom rekao: "Jednom Histrion, zanavijeke Histrion! "Kabare "Arsen+Vitez" je posveta velikom maestru, njegovim stihovima i glazbi koju je stvarao inspiriran kazalištem, ali prije svega dugogodišnjoj suradnji s Glumačkom družinom Histrion. Ono je i sentimentalno prisjećanje na dane kada nismo ni slutili, kako govori njegov stih, "da jednom bit će kraj". Iako ga više nema itekako je živ sa svojim mnogobrojnim umjetničkim djelima, a to će sigurno prenijeti i ovaj najnoviji histrijonski kabare.

Šesnaesti Gumbekovi dani, inače posvećeni velikom glumcu i prijatelju Histriona, Mladenu Crnobrnji Gumbeku, završavaju 29. ožujka dodjelom nagrada te reprizom predstave Sastavljamo vladu!

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:23