ŠTO ČITATI

‘Ako ćemo doživjeti osamdesetu, na raspolaganju imamo nešto više od četiri tisuće tjedana...‘

Ransom Riggs, Autor knjige Muzej gospođice Pelegrine

 Matt Winkelmeyer/Getty Images/Profimedia/Matt Winkelmeyer/getty Images/profimedia
Uz knjigu Olivera Burkemana, novost su i knjiga dobitnika Velike nagrade za roman Francuske akademije, potom Priručnik za sve koje zanima svijet gospođice Peregrine...

I ovaj tjedan vanm preporučujemo šest novih knjiga.

Laurent Binet

Civilizacije

Dobitnik Velike nagrade za roman Francuske akademije 2019., oslanja se na podrobna povijesna istraživanja i oduševljava vjerodostojnom i zabavnom pričom u obrnutu zrcalu modernog svijeta. (prev. Marija Paprašarovski, Vuković&Runjić)

image

Laurent Binet

V&r/

Ransom Riggs

Muzej čuda gospođice Peregrine

Priručnik za sve koje zanima svijet gospođice Peregrine i čudna povijest čudnovatih. Riječ je o vodiču kroz opasnosti i divote svijeta iz opusa pisca Ransoma Riggsa, autora bestselera o gospođici Peregrine. (prev. Ana Josić, Lumen)

image

Ransom Riggs

Lumen/

Amir Muharemi

Kuvajt

Pisati o ranoj povijesti Kuvajta teško je zbog nedostatka kvalitetnih izvora. Kao nomadi Arapi su uglavnom imali usmenu kulturu koja se unutar zajednice prenosila s generacije na generaciju. Autor knjige je sociolog, veleposlanik RH u Indiji. (MeandarMedia)

image

Amir Muharemi

Meandarmedia/

Ben Lerner

Škola Topeka

Obiteljski roman smješten u 1990-e na američkom Srednjem zapadu, priča o adolescenciji, neuspjesima i uspjesima Gordonovih, sablasti zlostavljanja koja nadolazi iz prošlosti, izdajama supružnika... (prev. Dragana Vulić Budanko, Fraktura)

image

Ben Lerner

Fraktura/

Oliver Burkeman

4000 tjedana

Ako ćemo doživjeti osamdesetu, na raspolaganju imamo nešto više od četiri tisuće tjedana. Ovaj "Vodič kroz vrijeme za obične smrtnike" čitatelje upoznaje s alatima za izgradnju smislenog života prihvaćanjem konačnosti. (prev. Dado Čakalo, Znanje)

image

4000 tjedana

Znanje/

Krešimir Bagić

Republika stiha

Kronika recentne domaće pjesničke produkcije, s tim da Bagićevi opisi stilističkih i poetičkih obilježja suvremenih pjesničkih knjiga i knjiga o poeziji daleko nadmašuju okvire "tekuće kritike" i čine temelj za sve buduće književnopovijesne preglede. (Matica hrvatska)

image

Krešimir Bagić

Matica Hrvatska/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:28