MEIK WIKING

Autor iza popularnog koncepta ‘hygge‘ podučava kako transformirali prostor u kojem živimo u dom

Meik Wiking, 2019.

 Helene Nøhr/Helene Nøhr
Ugledni svjetski časopisi New York Times i Sunday Times tjednima su njegove uspješnice ‘Hygge‘ i ‘Lykke‘ svrstavali na vrhove ljestvica najpopularnijih naslova

"Moj hygge dom" nova je inspirativna knjiga Meika Wikinga, autora koji je popularizirao koncept hyggea, a izdavač je Mozaik knjiga. Ovoga nas puta navodi kako koristiti prostor, rasvjetu i dizajn kako bismo transformirali prostor u kojem živimo u dom u kojem nam je ugodno.

Kako navodi njegov hrvatski izdavač: "U današnje vrijeme naši domovi moraju odisati ugodom i pružati nam osjećaj sigurnosti. Naši su domovi prostor unutar kojeg možemo biti ono što uistinu jesmo, gdje se možemo opustiti i stvarati posebna sjećanja sa svojom obitelji i prijateljima. Inspirirana danskim dizajnom i tradicijom, ova nas knjiga uči kako pretvoriti naš dom u sigurno utočište i živjeti, barem u malim količinama, kao najsretniji narod na svijetu – Danci".

image

Moj hygge dom

/Press

Prvu knjigu "Hygge – Danski recept za sretan život", objavio je 2016. godine i odmah je postala globalni fenomen, a do danas se prodala u više milijuna primjeraka. Već sljedeće godine objavljuje knjigu "Lykke – Potraga za najsretnijim ljudima na svijetu" u kojoj donosi rezultate istraživanja što ljude čini sretnima. Ugledni svjetski časopisi New York Times i Sunday Times tjednima su njegove uspješnice "Hygge" i "Lykke" svrstavali na vrhove ljestvica najpopularnijih naslova.

Meik Wiking direktor je Instituta za istraživanje sreće iz Kopenhagena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2023 19:04