ZA SVE KOJI SU PROPUSTILI

BESPLATNO DO NAJBOLJE PROZE Nagrađena zbirka Romana Simića Bodrožića na internetu

 Neja Markičević/CROPIX
Besplatno su dostupna još dva nova prozna reizdanja: zbirke priča 'Kičma' Dorte Jagić i 'Makovo zrno' Nevena Ušumovića

Zbirka priča 'U što se zaljubljujemo' Romana Simića Bodrožića, proglašena 2005. najboljom proznom knjigom godine po izboru Jutarnjeg lista, te prevedena na njemački, španjolski, slovenski, makedonski i poljski jezik, od sada je besplatno dostupna u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige .

"Simić je ovom zbirkom pokazao ne samo veliko pripovjedno umijeće u baratanju nekim vrlo zahtjevnim pripovjednim modelima, nego i iznimnu zrelost i snagu da uvjerljivo zabilježi ono što je najteže – ono prešućeno. Elegantnog stila, odličnih dijaloga i nevjerojatno uvjerljive atmosfere, s nenametljivim, ponekad i do neraspoznatljivosti kamufliranim podtekstom literanih referenci, ova je prozna zbirka, tužna koliko su tužne sve one koje prodiru u samu bit ljudskih emocija i odnosa s drugima, doista zaslužila čistu peticu", zapisala je književna kritičarka Jagna Pogačnik.

Osim zbirke Romana Simića Bodrožića, od sada su besplatno dostupna još dva nova prozna reizdanja: zbirke priča Kičma Dorte Jagić, višestruko antologizirane, prevođene i nagrađivane pjesnikinje, spisateljice i prevoditeljice, te Makovo zrno Nevena Ušumovića, jednog od najvažnijih hrvatskih prozaika srednje generacije, uvrštenog u mnogobrojne domaće antologije (kratke) proze, ali i u američku antologiju najboljih europskih prozaika.

Knjige su objavljene uz financijsku potporu Grada Zagreba, a trenutno je na mrežnim stranicama projekta od 164 objavljena dostupno 152 naslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 12:18