KNJIŽEVNE PREPORUKE

Božićna priča autorice Harryja Pottera samo je u prvom tjednu prodana u više od 60 000 primjeraka

Božićni Praščić

 Mozaik Knjiga/
Knjiga Alexa Rossa otkriva kako je glazbeni genij Richard Wagner postao svojevrsni poligon za modernu umjetnost i politiku

Donosimo vam šest novih naslova koji su se našli u hrvatskim knjižarama.

Lorenzo Marone

Sitnice koje život znače

Cesare ima sedamdeset sedam godina, čangrizav je, ne voli ljude, žena mu je umrla, a dvoje odrasle djece ide mu na živce. Duhovit vodič kroz prednosti i mane starenja, tople napuljske ulice, smiješne i neuzvraćene ljubavi. (prev. Morana Mazor, Hena com)

image

Lorenzo Marone

Hena Com/

Alex Ross

Wagnerizam. Umjetnost...

Alex Ross, ugledni glazbeni kritičar časopisa New Yorker, u svojoj knjizi "Wagnerizam. Umjetnost i politika u sjeni glazbe" otkriva kako je glazbeni genij Richard Wagner postao svojevrsni poligon za modernu umjetnost i politiku (prev. Dina Puhovski, Školska knjiga)

image

Alex Ross

Školska Knjiga/

Emma Donoghue

Kobne zvijezde

Dublin, 1918. Iscrpljena godinama rata, potresena ustankom 1916., Irska se suočava s epidemijom gripe. Tijekom tri dana u grozničavu ozračju malenog bolničkog odjela tri žene prijelomno utječu jedna na drugu. (prev. Vjera Balen-Heidl, Vuković&Runjić)

image

Kobne zvijezde

Vuković&Runjić

Predrag Vrabec

Dlanovi tabani

Nova knjiga Predraga Vrabeca "Dlanovi tabani" zasigurno je njegov dosad najintimniji, najnježniji, ali i najbolniji rukopis. Kao pjesnik on prenosi unutarnje, jedva čujne vibracije jezika, glasove koji govore iz muka, neprilagođene tišine… (HDP)

image

Predrag Vrabec

Hdp/

Rosie Kugli

Mali noćni razgovori

Psihološki roman koji je suptilno, ali snažno svjedočanstvo o nasilju nad ženama, i koji otvoreno, iskreno i životno progovara o disfunkcionalnim obiteljima, pasivnom društvu i mukotrpnoj borbi protiv nasilja. Priča s kojom će se mnogi poistovjetiti. (Kugli & Kugli)

image

Rosie Kugli

Kugli&kugli/

J. K. Rowling

Božićni praščić

Putovanje malog dječaka Jacka koji je spreman učiniti sve za svog najboljeg prijatelja.

Priča slavne autorice koja je postala apsolutni bestseler - samo u prvom tjednu bilo je prodano više od 60 000 primjeraka. (prev. Vesna Valenčić, Znanje)

image

J. K. Rowling, 2019.

Lev Radin/Zuma Press/Profimedia/Lev Radin/zuma Press/profimedia
image

Božićni Praščić

Mozaik Knjiga/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:04