NA POLICAMA

Britki eseji Elene Ferrante, ljubavni roman obožavateljice viktorijanskog razdoblja...

Elena Ferrante

 Profil/
Okosnica knjige ‘Dobar život‘ je harvardsko istraživanje o razvoju odraslih, pothvat koji je započeo 1938. i još traje

Donosimo vam nove preporuke knjiga koje trenutačno možete pronaći na policama knjižara.

Pajtim Statovci

Bolla

Roman finskog pisca porijeklom s Kosova epska je i istovremeno lirska, u "veliku povijest" uronjena i vrlo intimna priča o ljubavi. Kao i autorov nasljednom traumom obilježen život, ona počinje na Balkanu, usred jednog od ratova. (prev. Boris Vidović, V.B.Z.)

image

Pajtim Statovci

Vbz/

Geir Gulliksen

Dovoljno dobar za tebe

Henning, pjesnik u krizi srednjih godina koji nikako da počne opet pisati, radi u marketinškoj agenciji i ne vidi način da njegov život ponovno dobije smisao. S dva propala braka iza sebe, Henning pokušava shvatiti kako se našao tu gdje jest. (prev. Anja Majnarić, Fraktura)

image

Geir Gulliksen

Fraktura/

Senka Božić-Vrbančić

Prekarnost - priče iz Ubera

Sveučilišna profesorica antropologije, koja se nakon loma stopala i komplikacija u vezi s tim svaki dan vozila na terapiju, pritom je čavrljala s vozačima i vozačicama Ubera, prekarnim radnicima čiji rad organizira algoritam tj. Uberova aplikacija. (Jesenski i Turk)

image

Senka Božić Vrbančić

Jesenski I Turk/

Elena Ferrante

Na marginama

Četiri britka eseja objavljena u ovoj knjizi nude rijedak uvid u podrijetlo literarne moći Elene Ferrante. Ona piše o onim piscima koji su na nju utjecali, o svome trudu, svemu onome što ju je oblikovalo kao čitateljicu i kao spisateljicu. (prev. Ana Badurina, Profil)

image

Elena Ferrante

Profil/

Robert Waldinger i Marc Schulz

Dobar život

Okosnica knjige je harvardsko istraživanje o razvoju odraslih, pothvat koji je započeo 1938. i još traje. Radi se o najduljem istraživanju ljudskog života koje se bavi se pitanjem: što čini život smislenim, ispunjavajućim i zdravijim? (prev. Nenad Patrun, Planetopija)

image

Robert Waldinger i Marc Schulz

Planetopija/

Evie Dunmore

Kako ukrotiti zavodnika

Evie Dunmore autorica je bestselera "Kako pokoriti vojvodu". Cijeli serijal "Buntovnice s Oxforda" nadahnut je njezinom strašću prema ljubavnim romanima, ženama pionirkama i svemu viktorijanskom. (prev. Morana Panjkota, Znanje)

image

Evie Dunmore

Znanje/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 13:23