NOVA J.K.ROWLING

CORMORAN STRIKE SE VRAĆA Ako mislite da poznajete detektive iz mračnih krimi romana, niste još upoznali Strikea

'The Silkworm' fokusira se na ubojstvo osvetoljubivog romanopisca čija se radnja zapliće na svakom koraku

Nastavak najboljeg krimića 2013. godine Zov kukavice Roberta Galbraitha, pseudonim J.K.Rowling izlazi početkom 19. lipnja u Velikoj Britaniji.

Da podsjetimo, 'Zov kukavice' je bio odlična poslastica za sve fanove J.K.Rowling, a i one ostale koji i nisu bili oduševljeni malim čarobnjakom. Napokon, nastavak priče o staromodnom detektivu Cormoranu Striku i njegovoj asistentici Robin dobiva nastavak – 'The Silkworm' (Svilena buba).

'The Silkworm' fokusira se na ubojstvo osvetoljubivog romanopisca čija se radnja zapliće na svakom koraku. The Silkworm je drugi roman o hvaljenom serijalu detektiva Cormorana Strikea i njegove odlučne mlade pomoćnice Robin. Kad romanopisac Owen Quine nestane, njegova supruga angažira privatnog detektiva Cormorana Strikea. Isprva, ona samo misli da je otišao na nekoliko dana - kao što je to činio i prije - ali ona ustraje da ga Strike pronađe i dovede kući. No, kako Strike istražuje, postaje jasno da postoji više toga u Quineovu nestanku nego njegova supruga misli. Romanopisac je upravo dovršio rukopis koji sadrži otrovne pojedinosti o gotovo svakom koga zna. Ako će roman biti objavljen, mnogima će uništiti život, tako da postoji puno ljudi koji bi ga željeli ušutkati.

No, kada nađe Quinea brutalno ubijenog u bizarnim okolnostima, Strike kreće u utrku s vremenom kako bi razumio motiv nemilosrdnog ubojice, ubojice s kakvim se nikad prije nije susreo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:03