Emina Višnić

Dala je ostavku na mjestu direktorice EPK Rijeka 2020. godine. Sada će voditi kulturu u Zagrebu

Emina Višnić

 Darko Tomaš/
Prije toga je bila ravnateljica ustanove POGON - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade. Na novu funkciju stupa 1. lipnja

Emina Višnić imenovana je novom pročelnicom Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, te će na dužnost stupiti 1. lipnja.

Kako su priopćili iz Grada Zagreba, "u više od 20 godina rada u kulturi, gospođa Višnić je stekla specifična znanja i vještine u oblikovanju, programiranju i upravljanju organizacijama i projektima, kao i u prikupljanju sredstava, financijskom planiranju, upravljanju i kontroli proračuna". Podsjetimo, Emina Višnić bila je izvršna direktorica i voditeljica programa projekta Rijeka 2O20 - Europska prijestolnica kulture. No, dala je potom, podsjetimo, ostavku na tu funkciju.

Prije toga je bila ravnateljica ustanove POGON - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade. Članica je autorskog tima rada "to trebamo - to radimo" koji je predstavljao Hrvatsku na 15. Venecijanskom bijenalu arhitekture (2016.) te koji je dobitnik Velike nagrade 53. Zagrebačkog salona. Bila je članica te potpredsjednica lzvršnog odbora europske zagovaračke mreže Culture Action Europe te predsjednica Upravnog odbora Zaklade "Kultura nova".

Nedavno je s Nadom Beroš i Anom Dević bila u Upravnom vijeću Muzeja suvremene umjetnosti, a na čelo su postavila Slovenku Zdenku Badovinac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 04:55