MARIO VARGAS LLOSA

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost obolio od korone pa zbog nastalih komplikacija završio u bolnici

Mario Vargas Llosa

 Pierre-philippe Marcou/AFP
Peruanac Vargas Llosa, koji je 2010. godine primio Nobelovu nagradu, već godinama živi u Madridu

Peruanski dobitnik Nobelove nagrade za književnost Mario Vargas Llosa (86) zarazio se koronavirusom, a zbog nastalih komplikacija zaprimljen je u bolnicu u Madridu, izvijestila su njegova djeca.

"Prije nekoliko dana, zbog određenih komplikacija izazvanih koronavirusom, zaprimljen je u kliniku u Madridu. Zahvaljujući liječenju njegovo stanje se povoljno razvija", piše u priopćenju koje je u subotu objavilo troje njegove djece.

Álvaro, Gonzalo i Morgana poručili su da se nalaze uz njega, a da su s priopćenjem izašli u javnost zbog raznih informacija koje su se pojavile u javnosti.

"Zahvalni smo na iskazanoj brizi koju primamo te molimo medije da poštuju njegovu privatnost", piše u priopćenju.

Vargas Llosa, koji je 2010. godine primio Nobelovu nagradu, već godinama živi u Madridu gdje se često pojavljuje na televiziji.

Španjolska kraljevska akademija za jezik (RAE) odgodila je prošli utorak predstavljanje knjige "Cervantes", koju je napisao direktor te akademije. Na predstavljanju je trebao sudjelovati Vargas Llosa. Predstavljanje je odgođeno za 25. svibnja.

Vargas Llosa je dobitnik i triju španjolskih književnih nagrada. Godine 1986. uručena mu je godišnja nagrada "Princ od Asturije" za područje književnosti, a 1993. je primio priznanje "Premio Planeta" izdavačke kuće Planeta. Godine 1994. je dobio nagradu "Miguel de Cervantes".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2022 07:12