DO 1. LIPNJA

Gradska knjižnica Samobor raspisala 10. natječaj za kratku priču: Prijavite se!

Pisanje, ilustracija

 Unsplash
Najbolje priče bit će novčano nagrađene i objavljene u zbirci kratkih priča

Gradska knjižnica Samobor raspisala je deseti po redu natječaj za kratku priču i poziva sve hrvatske kratkopričaše da do 1. lipnja 2022. pošalju svoje kratke priče.

Priče mogu biti dužine do pet novinarskih kartica te ne smiju biti ranije objavljene. Svaki autor može poslati samo jednu priču. Tri najbolje priče bit će i novčano nagrađene, dok će dvadesetak odabranih biti objavljeno u zbirci kratkih priča Gradske knjižnice Samobor i na mrežnim stranicama Knjižnice.

Na natječaj se mogu javiti svi afirmirani i neafirmirani autori koji su građani Republike Hrvatske, a priče se šalju anonimno, pod šifrom. U žiriju su ove godine književnica Mihaela Gašpar Đukić, književnik Edi Matić te Draženka Robotić u ime Gradske knjižnice Samobor.

Natječaju i ove je godine dodana „Kvaka 23“. Riječ je o posebnoj kategoriji u okviru natječaja koja je rezervirana isključivo za lokalne autore sa samoborskog područja, kojima je to najčešće i prvi autorski susret s kratkom pričom. Najbolje priče bit će proglašene i novčano nagrađene u rujnu 2022. na Danima kratkopričaša Gradske knjižnice Samobor.

Ovaj, sad već tradicionalni natječaj, raspisuje se desetu godinu za redom. Natječaj je do sad omogućio brojim mlađim i neafirmiranim autorima da svoje kratke priče daju na ocjenu relevantnim književnim stručnjacima, te da najbolji radovi budu nagrađeni i objavljeni u zbirci.

- Prvi natječaj raspisali smo bez velikih očekivanja pa smo izuzetno ponosni da je raspisan već deseti put. Svake se godine na natječaj javlja sve više autora, tako da i očekivanja s godinama rastu. Važno je napomenuti i to da je samoborska knjižnica tijekom ovih deset godina postala jedna od nezaobilaznih kratkopričaških točaka, kažu iz Gradske knjižnice Samobor.

Javite se!

Kriteriji natječaja:

image

Natječaj za kratku priču

Gradska Knjižnica Samobor
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. veljača 2024 14:16