SPEKTAKL IZ TORONTA

HRT JE JEDINA TELEVIZIJA U EUROPI KOJA JE DOBILA PRAVO PRIKAZATI 'DEBATU STOLJEĆA' Evo kada možete pogledati filozofski dvoboj Žižek - Peterson

Jordan Peterson (lijevo) i Slavoj Žižek (desno)
 CROPIX
 

Neki je nazivaju 'debatom desetljeća', neki čak i 'debatom stoljeća', no tko je pobjednik filozofskog dvoboja Žižek-Peterson, koji se održao u noći s petka na subotu, u kanadskom Sony Centru pred 3,000 ljudi - provjerite ove srijede u 20:30 na HTV 1.

Naime, HRT je jedina televizija u Europi koja je dobila pravo prikazivanja trosatne rasprave Slavoja Žižeka, slovenskog filozofa i uvjerenog marksista te Jordana Petersona, kanadskog kliničkog psihologa, klasičnog liberala i protivnika onoga što sam naziva „postmodernim neomarksizmom“.

Intelektualno nadmetanje odvilo se pod nazivom "Sreća: kapitalizam protiv marksizma", koje se moglo pratiti putem live streama za 15 dolara, a što su ''Elvis kulturalne teorije'' i ''Kralj jastoga'' zaključili provjerite naprije u skraćenoj 30-minutnoj snimci, 24.4. na HTV1, a snimku u cjelosti u petak, 26.4. na HTV 3 u 20:05!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2022 11:44