Kultna serija

Hrvatski prijevod knjige "Mućke - sve o omiljenoj humorističnoj seriji" povodom 40. obljetnice

Del Boy i Rodney, odnosno, David Jason i Nicholas Lyndhurst
 Imdb
Knjigu Grahama McCanna kod nas je izdao Rockmark, a preveo je Stjepan Vrečko

U povodu 40. obljetnice prikazivanja serije "Mućke", knjižara Rockmark objavila je hrvatski prijevod knjige "Mućke - sve o omiljenoj humorističnoj seriji" autora Grahama McCanna, koja donosi priču o kultnom britanskom sitcomu uz koji su odrastale (i odrastat će) mnoge generacije.

Premda je u rujnu 1981. počela poprilično mlako - bez potpore matične televizijske kuće i uvijek na rubu otkazivanja - serija je s vremenom stekla kultni status te postala jedna od najboljih i najpopularnijih humorističnih serija svih vremena: broj gledatelja u jednom je trenutku doveo do pada napona u električnoj mreži Velike Britanije.

Knjiga Grahama McCanna "Mućke - sve o omiljenoj humorističnoj seriji" priča je ne samo o seriji, već i o čovjeku koji ju je osmislio, skromnom i nevjerojatno duhovitom Johnu Sullivanu, o njegovom fantastičnom scenariju; sjajnoj glumačkoj postavi koja je udahnula život Del Boyu, Rodneyju, Djedu, stricu Albertu, Brzome, Boycieju i drugim živopisnim stanovnicima Peckhama; o briljantnom timu koji je radio pozadinski posao kako bi sve izgledalo autentično i uvjerljivo.

"Na više od 260 stranica podsjetit ćete se kako ste i zašto zavoljeli 'Mućke', prisjetiti najupečatljivijih dijaloga, saznati koje su sve legendarne scene inspirirane stvarnim događajima, te navijati za ekipu koja je pomaknula granice sitcoma, vukla nezamislivo hrabre poteze i nosila se sa svim problemima i poteškoćama koje su se nizale jedna za drugom", ističu iz Rockmarka.
"A rezultat je serija koja ni nakon 40 godina nije izgubila ništa od svoga šarma, serija koju će novi gledatelji otkrivati s oduševljenjem, a oni stariji i dalje pronalaziti nove razloge da je ponovno pogledaju", dodaju.
Prijevod na hrvatski potpisuje Stjepan Vrečko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 21:06