IZBORI U VILI ARKO

Hrvatsko društvo pisaca ima novog predsjednika: to je pisac i fotograf Edi Matić

Pisac Edi Matić

 Dk/Cropix
Potpredsjednica Društva je pjesnikinja Dorta Jagić, potpredsjednik za međunarodnu suradnju prozaik i vlasnik naklade Sandorf Ivan Sršen

Na izbornoj skupštini Hrvatskog društva pisaca održanoj u subotu 6. svibnja 2023. u vili Arko izabrani su novi članovi Predsjedništva, Upravnog odbora i Etičkog povjerenstva HDP-a na mandat od četiri godine.

Novi predsjednik HDP-a je Edi Matić, potpredsjednica Društva je Dorta Jagić, potpredsjednik za međunarodnu suradnju Ivan Sršen.

Izabrani su i članice i članovi Upravnog odbora, to su u novom sazivu Andrijana Kos Lajtman, Zoran Ferić, Dinko Telećan, Jagna Pogačnik, Igor Rajki, Tomica Šćavina, Vanda Mikšić, Zrinka Posavec i Martina Vidaić.

Etičko povjerenstvo čine članice i članovi Milan Rakovac, Marina Šur Puhlovski, Boris Perić, Sanja Baković i Ivan Šamija.

Edi Matić rođen je 1962. godine, a prije ulaska na književnu scenu bio je poznat kao organizator koncerata te sajma knjiga u Puli i hrvatskog nastupa (poslije i međunarodnih) na sajmovima knjiga u Beču, Frankfurtu i Leipzigu. Pokretač je Udruge za promicanje kulture i umjetnosti – Kurs, koja djeluje kao koordinator mreže Traduki za suradnju sa zemljama Jugoistočne Europe. Objavio je romane "Ovdje fali ženska ruka" (2008), "Grimalda" (2012) i "Regija stranaca" (2016) te kratke priče i poeziju u mnogim zbirkama i časopisima u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Turskoj, Austriji, Njemačkoj i Makedoniji. Samostalne izložbe fotografija održao je u galeriji Art Point u Beču, Fotogalerie im Rathaus u Grazu, Forum Europa – Leipziger Buchmesse te u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:33