SAJAMSKA PONUDA

Interliber je otkazan, ali zato u knjižarama i na webu popusti idu i do 70 posto

 Tomislava Kristo/Cropix
U sklopu sajamske ponude, cijene novih knjiga objavljenih od studenoga 2019. do studenoga 2020. bit će snižene od 15 do 20 posto

Nakon otkazivanja međunarodnog sajma knjiga Interliber, nakladnik Školska knjiga najavljuje poseban sajamski program u svojim knjižarama diljem Hrvatske te u webshopu, gdje će od 10. do 30. studenoga naslovi Školske knjige i Lumena biti dostupni s prigodnim popustom.

"Interliber nije samo sajam. Interliber je blagdan knjige. Počne drugog utorka u studenome i traje do nedjelje. U tih pet dana svijet izgleda drukčije, nekako bolje, i čini se da sve ovo što radimo ima i te kako smisla", ističe urednica u Školskoj knjizi i Lumenu Miroslava Vučić. "Pandemija nam je ove godine ukrala Interliber. No ne i potrebu za susretištem, za razgovorom o knjigama. Upravo stoga Školska knjiga u svim svojim knjižarama od Dubrovnika do Vukovara te u svojoj tridesetoj, internetskoj knjižari, organizira svoj Interliber", poručuje Vučić.

Među novitetima koje bi Školska knjiga u uobičajenim okolnostima predstavila na Interliberu ističu se novi roman Ivana Aralice "Duh zloduha", bolno iskreni dnevnički zapisi Petra Gudelja "Za svojim pjesmama", uspješnica Davida Attenborougha "Život na našem planetu – Moje svjedočanstvo i vizija budućnosti" u prijevodu Dubravke Pleše te izbor iz pjesništva ruskog pjesnika iz sovjetskog razdoblja Vladimira Visockog pod nazivom "Moj cilj – horizont" u prepjevu Luka Paljetka.

Na području ekonomije pozornost plijene dva djela svjetskih ekonomskih zvijezda: "Nerazumno ponašanje" slavnog nobelovca Richarda H. Thalera i "Država poduzetnica" nagrađivane Mariane Mazzucato.

Svim ljubiteljima političkog štiva namijenjena je znanstvena studija "Bosna i Hercegovina 1990 – 2020. - Rat, država i demokracija" Mirjane Kasapović, a "Filozofija humanog obrazovanja" uglednoga njemačkog filozofa Juliana Nide-Rümelina odličan je izbor za prosvjetne djelatnike i druge čitatelje zainteresirane za teme s područja obrazovanja.

U nizu kvalitetnih naslova za djecu izdvaja se knjiga "Kad odrastem želim biti liječnik" Tatjane Barat i Andreja Proševa s pričama o hrabrim hrvatskim liječnicama i liječnicima koji su promijenili svijet i pridonijeli razvoju znanosti.

Osim knjiga iz vlastite naklade, Školska će knjiga u svojim knjižarama ponuditi sva Lumenova izdanja, od najnovijih hitova poput "Ponoćnog sunca" Stephanie Meyer i "Konferencije ptica" Ransoma Riggsa, do provjerenih klasika kao što su "Misery" Stephena Kinga, te trodijelni serijal "Bromelijada" Terryja Pratchetta i "Silmarillion" J. R. R. Tolkiena.

U sklopu sajamske ponude, cijene novih knjiga objavljenih od studenoga 2019. do studenoga 2020. bit će snižene od 15 do 20 posto, dok je starija izdanja moguće nabaviti s popustom od 40 do čak 70 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:04