VELESAJAM OBJAVIO

Interliber posjetilo više od 55.000 posjetitelja, izlagači prezadovoljni odazivom

Red za testiranje na koronavirus posjetitelja sajma knjiga

 Ranko Suvar/Cropix
Izlagači su izrazili zadovoljstvo zbog ponovnog povratka Interlibera na pozornicu najvažnijih kulturnih događaja ove jeseni

Na Zagrebačkom velesajmu u nedjelju je završio 43. međunarodni sajam knjiga Interliber kojeg je, uz pridržavanje epidemioloških mjera, posjetilo više od 55.000 posjetitelja, priopćeno je iz Zagrebačkog velesajma.

Na Interliberu, vodećem sajmu knjiga na ovim prostorima, sudjelovalo je više od 230 izlagača iz 14 zemalja koji su tijekom šest dana promovirali svoje naslove u paviljonima 5,6 i 7a. U sklopu popratnog programa, svaki dan, na galeriji paviljona 5 održavale su se prezentacije i predstavljanja knjiga s poznatim piscima poput Damira Karakaša, Davora Rostuhara, Đurđice Čilić i drugih. Večernji program bio je rezerviran za Premium program Zajednice nakladnika i knjižara pri HGK na kojem su urednici hrvatske književne scene ugostili domaće i inozemne pisce, javne osobe i književne kritičare.

Sajam je uspješno organiziran i održan po svim epidemiološkim mjerama. Ulaz je bio dozvoljen osobama sa valjanom EU digitalnom putovnicom, a omogućeno je i brzo testiranje. Paviljoni su na ulazima imali digitalne displaye te se u svakom trenutku mogao pratiti broj posjetitelja.

Zagrebački velesajam navodi i da su svi izlagači izrazili zadovoljstvo zbog ponovnog povratka Interlibera na pozornicu najvažnijih kulturnih događaja ove jeseni kao i s cjelokupnom organizacijom sajma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2023 20:59