Gabriele Amorth

Istodobno s filmom u kojem ga glumi Russell Crowe izlazi i knjiga ispovijesti vatikanskog egzorcista

Gabriele Amorth

 Giulio Napolitano/Afp/Profimedia/Giulio Napolitano/afp/profimedia

Istodobno s filmom "Papin egzorcist", koji odnedavno igra u kinima, u kojem Gabrielea Amortha glumi Russell Crowe, izlazi u izdanju Verbuma i knjiga ispovijesti toga vatikanskog "lovca na demone".

Legendarni svećenik i egzorcist Gabriele Amorth kao službeni egzorcist Papine rimske biskupije mnoge je, vjeruje se, oslobodio dugogodišnjega demonskog utjecaja. Posebice je postao poznat po knjigama "Egzorcist govori" i "Novi izvještaji jednoga egzorcista", a dvije godine prije svoje smrti 2016. godine dopunio je i probrao tekstove iz tih knjiga objedinivši ih u posebnoj, konačnoj knjizi koja se prvi put objavljuje na hrvatskom jeziku pod naslovom "Ispovijesti vatikanskoga egzorcista".

image

Russell Crowe kao Gabriele Amorth u filmu "Papin egzorcist"

Screen Gems/Planet/Profimedia/Screen Gems/planet/profimedia

U ovim ispovijestima otac Amorth, najavljuje izdavač, vodi nas u tajnoviti svijet dajući potresnu viziju svojih svakodnevnih borba s đavlom, ali i mnogobrojne savjete za pobjedu nad Zlim. Služeći se konkretnim primjerima, otkriva kako razlikovati psihička oboljenja od opsjednuća, kako prepoznati znakove đavolske prisutnosti i koje metode demon koristi za svoja zloćudna djelovanja. Daje i odgovor na pitanja: ako je netko opsjednut, je li to njegova krivnja te kako se osloboditi opsjednutosti, dodaju iz Verbuma, te objašnjava kako se zaštititi protiv čaranja i uroka i znači li da, ako nam mnogo toga pođe po zlu, imamo neko prokletstvo.

Gabriele Amorth, rođen 1925. godine, za vrijeme Drugog svjetskog rata bio je aktivan u partizanskom pokretu, za što je 2016. dobio Medalju slobode rimskog prefekta. Za života je, vjeruje se, napravio više od 160.000 egzorcizama.

image

Knjiga Gabrielea Amortha

Verbum/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:20