SUĐENJE VJEŠTICI

Ivana Šojat: ‘Anicu (27) iz Čepina su spalili, a pepeo joj prosuli u Dravu. Detalji s procesa u meni su izazvali istinski, fizički šok‘

Ivana Šojat

 Biljana Blivajs/Cropix
Književnica i prevoditeljica ove je jeseni ponovo upisala fakultet, opet je bruošica, a samo u zadnjih par mjeseci objavila je dva nova romana ‘Rogus‘ (Fraktura) i roman za mlade "Po zidovima crtam drveće" (Ljevak)

Nakon lani objavljenog romana "Sama" (Ljevak) Ivana Šojat ima novi roman "Rogus" (Fraktura), koji ponovo pripovijeda o ženskim sudbinama i o odnosu društva prema ženama.

Lani je dobila Nagradu "Mato Lovrak" za najbolji dječji roman u 2021. - "Oblak čvoraka" (Školska knjiga), a ovih je dana izašao i njezin roman za mlade "Po zidovima crtam drveće" (Ljevak).

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku u petak je praizveden "Jom Kipur ili pomirenje" u režiji Želimira Mesarića, drama nastala po romanu što ga je prije desetak godina napisala Ivana Šojat.

* Motiv za roman "Rogus" dobili ste nakon što vam je Srđan Lukačević koji radi u osječkoj Sveučilišnoj knjižnici proslijedio zapisnik sa suđenja i presudu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:41