NOVA KNJIGA

'IZBORNA ŠUTNJA' PISCA I NOVINARA DRAGE HEDLA Napeti krimić o ubojstvu koje se dogodilo u zbilji

Zagreb, 071113.U Hrvatskom novinarskom drustvu predstavljena je knjiga novinara Drage Hedla, Donjodravska obala.NA fotografiji: Drago Hedl.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markicevic / CROPIX
Drago Hedl, pisac i novinar, predstavio je u četvrtak navečer u kinu Europa svoj novi roman "Izborna šutnja"

Drago Hedl, pisac i novinar, predstavio je u četvrtak navečer u kinu Europa svoj novi roman “Izborna šutnja”.

Osijek kao mjesto radnje

Radnju romana “Izborna šutnja” smjestio je u Osijek jer, kako je rekao, “to je grad koji najbolje poznajem, tu sam proveo najveći dio života, a i nekako mi se činilo da mu dosta dugujem. Svijet političara i narkomana, pedofila i plaćenih ubojica, mutnih poslova samozvanih poduzetnika i bešćutnog društva svijet je koji je Hedl upoznao kao istraživački novinar u najdelikatnijim 90-im godinama, a i poslije.

Novinar i inspektor

Glavni likovi su Stribor Kralj i Vladimir Kovač, novinar i policijski inspektor, koji počinju surađivati na slučaju ubojstva trudne maloljetnice, djevojčice iz doma za nezbrinutu djecu, a tu je i političar u usponu Ivan Horvatić.

Urednik Nenad Rizvanović napomenuo je da je riječ o romanu jednog od najvećih hrvatskih novinara danas, a Hedl da je roman inspiriran stvarnim događajem iz njegove novinarske prakse u Osijeku, romansirane i nadograđene maštom, “dok su u novinarstvu činjenice svetinja, nema igranja s pričom i likovima”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 12:58