'SVE, SAMO NE ROMANTIKA'

IZLAZI KNJIGA O ELEMENTALU Jesu li Remi i Shot bili ljubavni par? Kakve veze s bendom imaju Severina? Sve ćemo doznati vrlo brzo...

 

ZAGREB - Posljednjih nekoliko mjeseci Elemental nagovješćuje jesen punu iznenađenja: nova pjesma 'Nešto glasno' brzo je osvojila slušatelje, a publika na koncertima pjeva je kao da je odavno na Elementalovu repertoaru i trenutno se nalazi na vrhovima svih domaćih top lista. U trenutku kad se bendu bliži proslava 20 godina postojanja (dva koncerta u Tvornici Kulture), stiže neočekivana vijest koja će razveseliti sve vjerne pratitelje - Elemental izdaje biografiju!

Knjiga biografskog sadržaja nosi naziv 'Sve, samo ne romantika', a autor je Marko Podrug, šibenski novinar koji je svojim radom obilježio desetak novinskih redakcija, rođen u Splitu, diplomirao na FPZ-u u Zagrebu.

'Sve, samo ne romantika' izlazi 14.11. a prvo predstavljanje biografije dogodit će se na ovogodišnjem Interliberu (Prednarudžbe su već krenule.).

"Priča o Elementalu je priča o ljudima, prijateljstvima, ljubavima, rastancima, svađama, pomirenjima i, dakako, o uspjehu. I to o onom zdravom uspjehu, uspjehu do kojega se došlo talentom, ali i udarničkim radom i vizijom od koje članovi benda ne odustaju ni danas. Zbog svega toga, biografija Elementala napisana je poput romana, sa svim svojim dramaturškim elementima. Na moju sreću, bivši i sadašnji članovi benda nisu imali problema s ironijskim odmacima, prijateljskim kritikama i šalama na njihov račun, stoga je ovu knjigu zapravo bilo zabavno stvarati. Nadam se da će je biti zabavno i čitati“, komentira Marko.

 

Prvo pitanje koje si Marko Podrug na početku knjige postavlja („Kako se piše biografija koju prosječan čitatelj neće zauvijek zatvoriti nakon 20 pročitanih stranica?”), vrlo brzo dobiva odgovor („Upravo ovako.”)

Na 256 stranica knjige, nit vodilja bila je opisati stvari kakvima su doista bile, a ne pričati bajke o uspjehu.

Iako, nakon čitanja, i nakon što postane jasno kroz što je sve Elemental prolazio u 20 godina trajanja, koliko je puta bio blizu raspada, ovo je, na kraju, i priča o uspjehu.

Kako je ljubav kumovala osnivanju Elementala? Jesu li Remi i Shot bili ljubavni par? Kakve je traume izazvalo objavljivanje prvog albuma?  Zašto bend nije vjerovao u Romantiku?  Je li Elemental izdao hip-hop? Kakve veze s bendom imaju Severina, band Yammat, i na kojeg je političara Remi zalajala? Kako su uspjeli, kako su opstali i kad su se skoro raspali?

Sve su to pitanja na koja knjiga „Sve, samo ne romantika“ daje odgovor. Na te, ali i na mnoge druge. Također, knjiga dijelom donosi i uvid u nastajanje hrvatske hip-hop scene 90-ih godina.

 

Knjiga je uvod u vrhunac proslave dvadesete godišnjice Elementala koja će se dogoditi 14. i 15. prosinca u Tvornici Kulture. Dvodnevni spektakl nazvan 'XOXO' grupa je zamislila u netipičnoj izvedbi - prvi dan, pod imenom 'Naš koncert', Elemental će pripremiti listu pjesama po svom izboru i guštu i koje su njima obilježile sve ove godine u bendu, dok će za drugi dan, za nastup nazvan 'Vaš koncert' publika sama slagati listu pjesama koje su obilježile njihovih dva desetljeća s bendom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. listopad 2020 09:22