NOVA PRIČA O SLAVNOM ČAROBNJAKU

JK ROWLING OTKRILA POD PSEUDONIMOM Nove zgode oženjenog Harryja Pottera

Nekoć mali čarobnjak odrastao je, navršava 34 godine, prosijed je i zaposlen u Ministarstvu magije

Sedam godina nakon zadnje knjige planetarno popularnog serijala o malom čarobnjaku Harryju Potteru, njegova je autorica J.K. Rowling otkrila što se u međuvremenu dogodilo s likom malog čarobnjaka koji je pohađao Hogwarts školu magije.

Naime, slavna spisateljica objavila je novu kratku priču na web stranici Pottermore u obliku članka Rite Skeeter, trač-novinarke iz svijeta vještica i čarobnjaka. Spisateljica se kao alter egom poslužila svojim fikcijskim likom tračerice oštrog pera, koju je u filmu glumila Miranda Richardson, da bi otkrila kako Harry Potter danas ima već 34 godine i prve sijede vlasi u crnoj kosi, a i riđa kosa njegovog prijatelja Rona Weasleyja se “naočigled prorijedila”.

Nosi iste naočale

Novoobjavljena priča, koja će razveseliti milijune obožavatelja Harryja Pottera, opisuje ponovno okupljanje Harryja s prijateljima na finalu Svjetskog prvenstva u metloboju 2014. Potter i dalje nosi karakteristične naočale s okruglim okvirima, “za koje bi neki rekli da bolje pristaju 12-godišnjaku s manjkom stila”, zajedljivo opisuje svog junaka Rowling glasom Rite Skeeter.

JK Rowling je novu priču napisala pod pseudonimom Rita Skeeter, što je ime lika trač-novinarke iz knjige o Harryju Potteru, koju je u filmu glumila Miranda Richardson

Harry radi kao “Auror”, pripadnik elitne skupine lovaca na mračne čarobnjake, i na obrazu ima tajanstvenu porezotinu. Oženjen je s Ginny Potter, Ronovom sestrom, dok je Hermiona sada Ronova supruga. Ron Weasley je radio s Harryjem u Ministarstvu magije, ali je nakon dvije godine otišao kako bi vodio “uspješni posao” s čarobnjačkim šalama.

Hermiona gradi karijeru

“Izdaleka ne pokazuje očite znakove duševne bolesti, ali javnosti nije dopušten bliži pristup, što daje povod sumnji”, jetko komentira Skeeter/Rowling.

Privlačna Hermiona je trenutno zamjenica voditelja Odjela za provedbu magijskih zakona i očekuje ju daljnje napredovanje. Posljednji članak Rowlingove o "metlobojskom" kupu bit će objavljen 11. srpnja na Pottermoreu .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 19:04