PSIHOLOG I POLEMIČAR

Jordan Peterson večeras drži predavanje pred rasprodanim Lisinskim: ‘Za njega bi možda i Arena bila premala‘

Jordan Peterson

 Andy Martin Jr./Zuma Press/Profimedia/Andy Martin Jr./Zuma Press/Profimedia
Polemičar kojega neki nazivaju ‘iskrivljačem‘ dosadašnjeg znanja i discipline psihologije, večeras će imati predavanje za 1800 ljudi

Šezdeseti rođendan Jordan Peterson, kanadski psiholog, autor self help knjiga i društveno politički komentator blizak konzervativnim ideologijama, proslavio je u ljubljanskom Tivoliju, tamo mu je "Happy Birthday" u nedjelju, 12. lipnja, pjevalo 3 000 ljudi.

Profesor emeritus na Sveučilištu u Torontu koji svojim učenjima u vremenu sveopće nesigurnosti nudi svoje objašnjenje povratka smislu života postao je globalni fenomen, prvo se nametnuo putem YouTube kanala. Polemičar kojega neki od kolega nazivaju "iskrivljivačem" dosadašnjeg znanja i discipline psihologije, večeras će u dvorani Lisinski imati predavanje za 1800 ljudi. Karte su odavno rasprodane.

Sutra navečer ima predavanje u Beogradu, prije Ljubljane govorio je za publiku u Budimpešti. Peterson se u Mađarskoj susreo s predsjednicom Katalin Novak, u garderobi Tivolija u Ljubljani posjetio ga je nekadašnji slovenski premijer Alojz Peterle, nepoznato je hoće li se i u Zagrebu družiti s ovdašnjim političarima.

U doba kad je organizator počeo tražiti prostor za Jordana Petersona u Zagrebu najveći slobodan prostor je bila dvorana Globus na zagrebačkom Velesajmu. To su rasprodali u desetak dana. Potom se, kako kaže predstavnik organizatora, tvrtke The Hub Events, oslobodio termin u Lisinskom: "Ali, to je svega šest stotina dodatnih mjesta. Nismo to ni oglašavali, karte su otišle jako brzo. U međuvremenu je počeo rat u Ukrajini, u Areni je trebao nastupati ruski vojni orkestar, to je otkazano, oslobodio se termin, ali nama je bilo premalo vremena da nastup Jordana Petersona prebacimo i dobro organiziramo u Areni. Jer, oni koji vode organizaciju njegove turneje nisu htjeli nikakve velike marketinške akcije. Da jesu, usudio bih se reći da bi možda i Arena bila premala da primi sve koji žele čuti Petersona."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:42