KNJIŽEVNE PREPORUKE

Knjiga ispovijesti vatikanskog egzorcista, nova knjiga poznatog hrvatskog filozofa, priča o Eleonori Akvitanskoj...

Otac Gabriele Amorth, Rim, 2012. 

 Eric Vandeville/Akg-images/Profimedia/Eric Vandeville/akg-images/profimedia
‘Vatrozid‘ je deseti naslov na hrvatskom švedskog pisca kriminalističkih romana Henninga Mankella

Donosimo vam preporuke novih knjiga koje trenutačno možete pronaći na policama knjižara.

Eva García Sáenz de Urturi

Akvitanija

U priču o životu Eleonore Akvitanske, jedne od najfascinantnijih žena svojega vremena, Eva García Sáenz de Urturi utkala je u povijesni triler koji nas uvodi u stoljeće ispunjeno ratovima, incestom i spletkama. (prev. Silvana Roglić, Fraktura)

image

Roman Akvitanija

Fraktura/

Henning Mankell

Vatrozid

Henning Maknell, preminuo 2015., najuspješniji je švedski pisac kriminalističkih romana svih vremena, a "Vatrozid" njegov je deseti naslov na hrvatskom. Inspektor Kurt Wallander nalazi se pred možda najtežim slučajem u svojoj karijeri… (prev. Branka Grubić, Mozaik knjiga)

image

Henning Maknell

Mozaik Knjiga/

Antje Rávik Strubel

Modra žena

Roman opisuje bijeg mlade žene od sjećanja na silovanje. Priča o ženskom samoosnaživanju proširuje se na teme različitih, suprotstavljenih kultura, na znače je sjećanja u Istočnoj i Zapadnoj Europi i na nejednakost među spolovima. (prev. Ana Nemec, Ljevak)

image

Modra žena

Ljevak/

Ransom Riggs

Muzej čuda gospođice Peregrine

Autor antologijskih djela suvremenog fantasyja Ransom Riggs, u bogato ilustriranoj knjizi, prvi put je na jednome mjestu prikupio sve informacije "potrebne čudnovatim osobama za život u neprijateljskom svijetu" (prev. Ana Josić, Lumen)

image

Ransom Riggs

Lumen/

Srećko Horvat

Poezija iz budućnosti

Autor ukazuje na nužnost nadilaženja trenutno prevladavajućih okvira: granica, nacionalnih identiteta i maksimalizacije profita. Jedino tako možemo stvoriti nove modele za život i, zajedno, oblikovati otvoreniju i optimističniju budućnost. (V.B.Z.)

image

Srećko Horvat

Vbz/

Gabriele Amorth

Ispovijesti vatikanskoga egzorcista

Istodobno s filmom "Papin egzorcist", koji odnedavno igra u kinima, u kojem Gabrielea Amortha glumi Russell Crowe, izlazi i knjiga ispovijesti toga vatikanskog "lovca na demone", koji je godinama bio službeni egzorcist Papine rimske biskupije. (prev. Branko Jozić, Verbum)

image

Knjiga Gabrielea Amortha

Verbum/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 15:35