LIJEPA GESTA

Knjige o Harryju Potteru prevedene na ukrajinski i ponuđene besplatno online: ‘Želimo djeci ponuditi olakšanje‘

 Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Prevedena verzija romana za besplatno čitanje objavljena je na internetskoj stranici izdavačke kuće Pottermore

Otkako je Rusija napala Ukrajinu, nekoliko međunarodnih organizacija pokrenulo je različite programe pružanja pomoći izbjeglicama. U sklopu jednog od njih knjige o Harryju Potteru prevedene su na ukrajinski i nude se besplatno na svim digitalnim uređajima.

Usred eskalacije napetosti u ratom razorenoj Ukrajini, svrha ovog plemenitog poteza je pružiti olakšanje djeci i donijeti im tračak sreće u teškim vremenima, pišu britanski mediji.

Prevedena verzija romana za besplatno čitanje objavljena je na internetskoj stranici izdavačke kuće Pottermore.

I autorica knjiga o Harryju Potteru, JK Rowling reagirala je na tvit i pružila podršku Ukrajini uz hashtag #SlavaUkrajini.

Izdavačka kuća Pottermore na svojoj je web stranici otkrila da će surađivati ​​s dobrotvornom organizacijom JK Rowling, Lumosom i ostalim dobrotvornim i humanitarnim organizacijama kako bi se proširila poruka o besplatnoj dostupnosti knjiga na ukrajinskom.

Globalni digitalni izdavač knjiga objavio je da je nakon ruske invazije na Ukrajinu želio napraviti nešto za djecu da bi im se makar malo pomoglo.

Tako su otkrili način na koji knjige o Harryju Potteru učinti dostupnima za besplatno čitanje na internetu svim obiteljima na čije je živote tako radikalno utjecao sukob.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2023 04:57