ODISEJEVO UTOČIŠTE

KNJIŽEVNA REZIDENCIJA NA MLJETU Ova kuća ugostit će 12 pisaca u sljedećih godinu dana, prvi na redu je pjesnik iz Grčke

 

Izdavačka kuća Sandorf, u suradnji s općinom Mljet, pokrenula je književnu rezidenciju u Pomeni na Mljetu koja će u predstojećih godinu dana ugostiti dvanaestero pisaca iz Grčke, Slovenije i Hrvatske.

Projekt je rezultat suradnje Sandorfa, kao voditelja projekta, s izdavačkom kućom Thraka iz Larisse u Grčkoj te Društvom slovenskih pisaca iz Ljubljane, a projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.

U subotu 15. prosinca u 19 sati, u Domu kulture u Babinom polju na Mljetu (adresa Zabrežje 47), održat će se konferencija povodom službenog otvorenja projekta Odisejevo utočište (Ulysses' Shelter), europske mreže književnih rezidencija za mlade književne autore i autorice.

Fokus prve godine projekta su mladi, ali već prepoznati pjesnici i pjesnikinje iz Grčke, Hrvatske i Slovenije – od prosinca do rujna 2018. ukupno dvanaest mladih pjesnika i pjesnikinja provest će po tri tjedna na svim lokacijama uključenima u projekt – na Mljetu, u Ljubljani i u Larissi. Program rezidencija bit će popraćen nizom događaja za lokalnu publiku (čitanja poezije, radionice pisanja), kao i neformalna druženja s rezidentima.

Na konferenciji će organizatori (Ivan Sršen iz Sandorfa, Agata Šimenc iz Društva slovenskih pisateljev i Thanos Gogos iz izdavačke kuće Thraka) predstaviti projekt, a publici će se obratiti i Eleni Anastasopoulou, spisateljica i pročelnica regionalnog Ureda za obrazovanje Tesalije te Aksinja Kermauner, predsjednica Društva slovenskih pisaca. Armandos Gkezos, pjesnik iz Grčke i prvi gost rezidencije na Mljetu, predstavit će svoj rad, a razgovor će voditi Mirko Božić, pisac i prevoditelj iz Mostara.

Jutarnji pogled iz rezidencije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. veljača 2024 18:45