BESTSELLER NAGRAĐUJE

KRALJICA TRILERA STIŽE U ZAGREB Ovo su dobitnici potpisanih primjeraka nagrađenog romana 'Krhotine'!

 Getty
Karin Slaughter nagrađivana je i uz Patriciu Cornwell jedna od najboljih suvremenih američkih autorica trilera

Nakladnička kuća Znanje dovodi u Zagreb na dvodnevno gostovanje svjetski poznatu autoricu kriminalističkih romana Karin Slaughter, čije knjige su prevedene na preko 30 jezika i prodane u više od 30 milijuna primjeraka širom svijeta.

Na nagradnom natječaju portala jutarnji.hr pozivnicu za dvije osobe za promociju serije knjiga „Atlanta“ te potpisani primjerak knjige „Krhotine“ osvojii su Marko Ribić, Tanja Potkonjak, Ljubica Prigled, Sandra Jurić i Magdica Duvnjak . Na promociji ćete preuzeti svoj primjerak knjige te će vam ga autorica odmah i potpisati. Naknadno slanje knjiga na kućnu adresu neće biti moguće. Sretno!

Nagrađivana autorica trilera stiže u Zagreb

Karin Slaughter posjetit će Zagreb 17. i 18. lipnja i gostovati na književnoj večeri u srijedu, 17. lipnja u 20 sati u prostorima Zagreb Eye vidikovca, te na potpisivanju knjiga i druženju s čitateljima 18. lipnja u 19 sati u Tisak media multimedijalnoj knjižari u Gajevoj ulici br. 2. Gostovanje u Hrvatskoj dio je Europske turneje unutar koje će autorica posjetiti i Dansku (Kopenhagen), te Nizozemsku (Amsterdam).

Karin Slaughter nagrađivana je i uz Patriciu Cornwell jedna od najboljih suvremenih američkih autorica trilera. Njezini romani iz serijala o disleksičnom specijalnom agentu Willu Trentu, koji zločine istražuje na nekonvencionalan način i s radnjom smještenom u Atlanti, južnjačkoj metropoli s rekordnom stopom zločina u SAD-u, u više navrata našli su se na samom vrhu New York Timeseove ljestvice najprodavanijih knjiga. Čitatelje i kritičare oduševila je već prvim romanom serijala Triptih, za koji su filmska prava prodana producentskoj kući Yellow Bird koja stoji i iza filmskih adaptacija Larssonove trilogije Millennium i Nesbøovih Lovaca na glave, a za roman 'Krhotine' dobila je nagradu Crimezone za najbolji triler.

Osim serijala Atlanta, Karin Slaughter autorica je svjetskih uspješnica Blindsighted (Zaslijepljena), Kisscut, A Faint Cold Fear, Indelible, Faithless, Skin Privilege. Napisala je i crnohumorni kratki roman Martin Misunderstood, te uredila antologiju kratkih priča 'Like a Charm'. U desetak godina otkad se dodjeljuje ta književna nagrada, popularnog nizozemskog portala Crimezone za predstavljanje i recenzije trilera, Karin Slaughter jedina je strana autorica koja je bila nagrađena čak četiri puta.

Osim zavidnog broja književnih uradaka, autorica je poznata po tome što je suosnivačica izdavačke kuće Slaughterhouse u Nizozemskoj kojoj je cilj pronalaženje novih književnih nada. Karin Slaughter otkrila je mnoge mlade književne talente među kojima su i Ursula Poznansky (Bog podzemlja) i Chevy Stevens (Nestala bez traga). Također je pokretačica kampanje „Save the Libraries“ kojom pomaže sačuvati knjižnice u Atlanti.

Nakladnička kuća Znanje dosad je objavila četiri njezina romana iz serijala Atlanta o specijalnom agentu Willu Trentu: Triptih (Tryptich, 2007.), Krhotine (Fractured, 2008.), Postanak (Undone, 2010.) i Slomljena (Broken, 2011.), a tijekom posjeta autorica će najaviti i sljedeći roman serijala Duboki pad (Fallen, 2012.), koji u hrvatskom prijevodu dolazi u srpnju ove godine. Do kraja godine je u planu i prijevod šestog romana serijala Atlanta Criminal (2013.).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. prosinac 2022 14:26