KNJIŽEVNI BUDOAR U BOOKSI

LIDIJA BAJUK Etno glazbenica koja je krajem osamdesetih nastupala sa Joan Baez

 Bruno Konjević
U svojoj književnoj bibliografiji Lidija Bajuk do sada ima sedam zbirki poezije te nekoliko zbirki bajkovitih priča

U sklopu 'Književnog budoara' večeras u 20 sati u zagrebačkoj Booksi će gostovati glazbenica, književnica i etnologinja Lidija Bajuk.

Umjetnica koja je krajem osamdesetih još kao studentica nastupala sa Joan Baez i oduševila Johna Mayalla, Lidija Bajuk danas je poznata kao jedna od najpredanijih istraživačica hrvatske etno glazbe i nematerijalne baštine čijem je istraživanju i oživljavanju jednako posvećena kao glazbenica, spisateljica, ali i znanstvenica i pedagoginja. U svojoj književnoj bibliografiji Lidija do sada ima sedam zbirki poezije te nekoliko zbirki bajkovitih priča. Njezin muzički opus uključuje šest samostalnih audio-albuma, mnogobrojne domaće i inozemne suradnje, sviranje diljem svijeta (od Argentine do Nepala), ali i glazbu pisanu za kazalište i film.

Razgovor u Booksi bit će prilika da se s Lidijom porazgovara o njenoj poeziji, o tome kako etno funkcionira u književnosti, koji kreativni potencijal otvara bavljenje tradicijskom glazbom, ali i kako vidi njenu današnju kulturnu i društvenu poziciju kod nas. Lidija Bajuk će ovom prilikom interpretirati svoje stihove i još neobjavljenu prozu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:26