NOBELOVAC PODRŽAVA OPOZICIJU

MARIO VARGAS LLOSA Venezueli ne treba kubanska diktatura!

 Cris Bouroncle / AFP
"Idem s ostalim liberalima kako bih dao svoju podršku i iskazao solidarnost onima koji su upleteni u veliku borbu protiv diktature", izjavio je jedan od najznačajnijih književnika svijeta

Peruanski nobelovac Mario Vargas LLosa izjavio je da namjerava otputovati u Venzuelu kako bi dao podršku tamošnjoj opoziciji obrazlažući kako predsjednik Nicolas Maduro pokušava instalirati “Kubom inspiriranu diktaturu” u Venezueli.

Dodao je i kako će sve zemlje Latinske Amerike biti ugrožene ako mu to uspije, a plan mu je da 15. travnja gostuje u Venzueli na konferenciji koju organizira opozicija.

- Idem s ostalim liberalima kako bih dao svoju podršku i iskazao solidarnost onima koji su upleteni u veliku borbu protiv diktature - izjavio je jedan od najznačajnijih književnika svijeta koji je Nobelovu nagradu dobio 2010. godine i to za “kartografski prikaz struktura vlasti i slike otpora, pobune i poraza pojedinca”, kako je stajalo u obrazloženju. Najmanje 39 ljudi ubijeno je u gotovo dva mjeseca protesta u Venezueli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 17:07