ČOVJEK SCENE

'MY BUDDY MOOSE' Matko Botić predstavlja knjigu 'Igranje proze, pisanje kazališta'

Od 2005. dramaturg u kazalištu, na radiju, televiziji i dokumentarnom filmu, glazbenoj publici je poznat po tome što svira električnu gitaru i mandolinu u bendu "My Buddy Moose", s kojim upravo priprema treći album

Hrvatski centar ITI predstavlja novu knjigu Matka Botića u ediciji Mansioni pod nazivom ‘Igranje proze, pisanje kazališta - Scenske prerade hrvatske proze u novijem hrvatskom kazalištu'. Kako je primjetio Boris Senker, autor temi pristupa iznutra, iz kazališnoga a ne književnog ili književno-kritičkog očišta, a Botićeva priča o scenskim preradama hrvatske proze u novijem hrvatskom kazalištu prekida se s krajem 20. stoljeća.

Matko Botić rođen je u Rijeci 1980. godine. Od 2005. djeluje kao kazališni kritičar i dramaturg u kazalištu, na radiju, televiziji i dokumentarnom filmu. Kao dramaturg surađivao je s redateljima Vinkom Brešanom, Sašom Anočićem, Laszlom Keszegom, Jagošem Markovićem, Nemanjom Rankovićem, Janoszem Sikorom, Miroslavom Sikavicom, Jurjom Lerotićem i Hrvojem Mabićem. Glazbenoj publici je poznat po tome što svira električnu gitaru i mandolinu u bendu My Buddy Moose , s kojim upravo priprema treći album.

Predstavljanje knjige održava se u srijedu, 15. siječnja u 19 sati u zagrebačkom kafiću 'U dvorištu', Žerjavićeva 7/2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:03