ISLE OF WONDERS

Na Cres stiže glumac koji nam je svima poznat iz Gospodara prstenova i Hobbita!

Martin Freeman, Jed Brophy, Richard Armitage, Hobbit

 Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia/Image Capital Pictures/film Stills/profimedia
Za ljubitelje fantasyja u lipnju je organiziran bogat program, a otok će postati epicentar fantasyja i mašte

Ovog ljeta, od 28. do 30. lipnja 2024., Cres će se pretvoriti u epicentar fantasyja i mašte te postaje domaćin festivala Isle of Wonders. Taj vikend je, kako navode pred svim posjetiteljima nezaboravno putovanje kroz druženje, avanturu, i kreativnost, gdje će se ljubitelji fantastičnih svjetova moći susresti, učiti i rasti zajedno, najavili su iz festivala Isle of Wonders.

image

Isle of Wonders

Yan Kamov Design

Ovaj događaj ugostit će Kierana Larwooda, autora omiljenog među djecom i ljubiteljima fantastike, dijelit će svoje priče i inspiracije za pisanje. Na Cres stiže i Jed Brophy, poznat po ulogama u serijalu Gospodar prstenova, Hobbitu te seriji Rings of Power, sudjelovat će na panelima te odgovarati na pitanja posjetitelja.

Jedan od gostiju je i Christopher Paolini, čiji je rad oblikovao generacije mladih čitatelja, donosi svoje iskustvo stvaranja bogatih svjetova. događaju će prisustvovati i Robin Hobb, čija su djela postavila temelje modernoj fantastici, dijelit će uvide o gradnji likova i svjetova.

Dolazi i Francesco Cavalieri, čiji glas i glazba oživljavaju priče o patuljcima i epskim avanturama, zabavljat će publiku svojim nastupom.

Posjetitelje očekuju i razni interaktivni sadržaji, od mačevanja preko streličarstva do bojanja figura i izrade raznoraznih rukotvorina - radionice namijenjene za sve od 7 do 77 godina. Organizatori, dalje poručuju: "oslobodite svoju kreativnost i strast kroz cosplay natjecanja i bojanje minijatura ili se zabavite sadržajem od pub kvizova do turnira u društvenim igrama, testirajte svoje znanje i vještine".

image

Otok Cres

Promo/

Na Cresu ćete uživati i u koncertima i performansima koji će festival ispuniti melodijama iz najdražih fantastičnih svjetova, a imat ćete i jedinstvenu priliku istražiti izložbe inspirirane fantastikom, uključujući kiparstvo i više".

Posjetiteljima poručuju: "Bez obzira jeste li dugogodišnji fan fantastike, umjetnik koji traži inspiraciju, ili jednostavno želite provesti vrijeme u društvu istomišljenika, Isle of Wonders je mjesto gdje će svatko pronaći nešto za sebe.

image

Jed Brophy

Leon Neal/Afp/Profimedia/Leon Neal/afp/profimedia

Cilj je da djeca i odrasli te dane zaborave na probleme, na mobilne i televizijske ekrane i kroče u svijet mašte, vrate se u svijet knjiga i društvenih igara".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 19:59