KNJIGA U DUHU VREMENA

NAGRAĐIVANI KATALONSKI PISAC U ZAGREBU Toni Sala predstavit će roman 'Dječaci' kojim se proslavio u svijetu

 

Katalonski pisac Toni Sala boravit će u Zagrebu od 18. do 21. ožujka, kad će u okviru projekta "Europa iznutra i izvana" promovirati svoj roman "Dječaci".

Toni Sala (1969., Sant Feliu de Guíxols) katalonski je autor proze i publicistike vrlo širokog opusa. Za prvo djelo Entomologia (1997.) osvojio je prestižnu nagradu „Documenta“. Svjetska ga je javnost upoznala s romanom Dječaci koji je preveden na brojne jezike, a englesko izdanje donijelo mu je veliki interes anglofonog čitateljstva i kritike. Za taj je roman dobio nagradu „Premio de la Crítica de narrativa catalana“ (2014.). Dodijeljeno mu je najveće katalonsko književno priznanje, „Nacionalna nagrada za književnost“, a dobio je i nagradu „Premio Sant Joan de narrativa de literatura catalana“ (2004.) za roman Rodalies.

Promocija romana 'Dječaci' održat će se 19.3. u 19 sati u Vinyl baru, a 21.3. u 19 sati u Booksi gostuje na tribini "Autor vs. autor".

Smješten u moderno vrijeme obojeno tjeskobom, alijenacijom, nasiljem i nesigurnošću, roman povrh svega progovara o identitetu. Iako stilski dinamičan i brz, ovaj je roman istovremeno prepun meditacija o suvremenim pitanjima koja se dotiču španjolske ekonomske krize, društvenih mreža, pa čak i katalonske autonomije. Ispitujući granice ljubavi, mržnje i otuđenja, Sala prelijepim jezičnim konstrukcijama govori o univerzalnom duhu vremena i bijegu od onoga što nazivamo svakodnevicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:16