Velika izdavačka vijest

Nakon niza godina, knjige o Harryju Potteru vraćaju se u Hrvatsku. Kako su bile nestale iz knjižara, prodavale su se i za tisuće kuna

Scena iz filma

 Warner Bros/1492 Pictures/Afp/Profimedia/Warner Bros/1492 Pictures/Afp/Profimedia
Podsjetimo kako je prava na franšizu imao Algoritam, no ova je nakladnička kuća propala. Sada nova izdanja najavljuju iz Mozaik knjige

Nakon nekoliko godina voljene knjige o čarobnjaku Harryju Potteru uskoro se vraćaju Hrvatsku: ovoga puta sedam knjiga iz serijala o Harryju Potteru britanske autorice J.K.Rowling vraća se u izdanju izdavačke kuće Mozaik.

image

Harry Potter

Osim planetarno popularnih knjiga o Harryju, Rowling je autorica drugih knjiga za mlade povezanih uz svijet čarolije, dviju dječjih knjiga: "The Ickabog" i "The Christmas Pig", romana za odrasle "Casual Vacancy", kriminalističkog serijala "Cormoran Strike" (pod pseudonimom Robert Galbraith), čiji je šesti nastavak "The Ink Black Heart" objavljen prošloga mjeseca.

image

Harry Potter

Podsjetimo, kako smo pisali prošle godine, prava na tiskanje serijala imao je nakladnik Algoritam, koji je doživio krah, a nakon toga su prava na ovu franšizu bila izgubljena. Knjige su postala vruća roba, pa se komplet znao prodavati i za više od tri tisuće kuna. Zvali smo izdavačku kuću Mozaik knjiga, no rekli su nam da će više informacija o novim izdanjima imati početkom listopada.

Serijal o čarobnjaku Harryju na cijeni je i u inozemstvu. Već smo ranije, naime, pisali kako se prodajom prvoga tvrdoga ukoričena izdanja prve knjige o Harryju Potteru naziva "Harry Potter i kamen mudraca" moglo zaraditi čak 95.000 funti, što je, prevedeno u hrvatsku kunu, iznosilo basnoslovnih 834.573 kuna.

U izdanju Mozaika objavljen je i hrvatski prijevod krimića Roberta Galbraitha poput "The Cukoo‘s Calling" (Zov kukavice), "The Silkworm" (Dudov svilac), "Career of Evil" (Karijera zla), "Lethal White" (Smrtonosno bijelo) te "Troubled Blood" (Nemirna krv).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 00:03