PLAC NAKON PLACA

Nakon povrća, na Dolcu i knjige, ploče, stripovi: Kreće Zagorkin sajam, novi tjedni buvljak

Trznica Dolac

 CROPIX
Inicijativa 1postozagrad smatra da bi bilo dobro da se slični buvljaci raznih tematika održavaju i na ostalim gradskim tržnicama

Počinje projekt "Plac nakon placa", čija se pilot-epizoda održava danas (26. svibnja) na Dolcu, od 17 do 21 sat.

image

Zagorkin sajam

Tržnicu će, nakon što završi njezin standardni prodajni dio, preuzeti Zagorkin sajam, na kojem će izlagati prodavači koji nude knjige, stripove i nosače zvuka na tržnici na Britanskom trgu, navode u Zagrebačkom holdingu – podružnici Tržnice Zagreb.

Riječ je o Zagrepčanima i Zagrepčankama već poznatim prodavačima koji već godinama nude vrijedne kolekcije raznih knjiga, teško dostupne ploče ili pak stripove za razbibrigu.

Iz Holdinga stoga pozivaju Zagrepčane i Zagrepčanke da se u četvrtak prošetaju do Dolca i razgledaju što se sve nudi na Zagorkinom sajmu jer su prodavači najavili mnoštvo zanimljivog sadržaja po vrlo povoljnim cijenama.

Zagorkin sajam održava se na inicijativu i u suradnji s građanskom platformom 1postozagrad Saše Šimprage. Ideja je da se sajam održava jednom tjedno. Osim što je inicijativa Gradu predložila proširenje djelatnosti na Dolcu, smatraju da bi bilo dobro da se slične stvari, po uzoru na sajam antikviteta na Britancu, održavaju i na ostalim gradskim tržnicama, koje bi nakon kraja standardnog radnog vremena bile pretvorene u buvljake s različitim tematikama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:53