STIŽE NOVI HIT

Nakon velikog uspjeha romana ‘Normalni ljudi‘ Sally Rooney uskoro izdaje novu knjigu. Evo što znamo

Sally Rooney
 Mega/The Mega Agency/Profimedia
Roman je već najavljen kao ‘knjiga prijateljstva i seksa, umjetnosti, vjere, moći i ljubavi‘

Početkom rujna izlazi novi, treći roman, Sally Rooney, naslovljen “Beautiful World, Where Are You” objavili su, na temelju najave Fabera, britanskog izdavača, tamošnji mediji. Rooney piše o prijateljicama, dvjema mladim ženama u njihovim dvadesetima, Alice i Eileen te o njihovim različitim, a u neku ruku usko povezanim, životima.

“Beautiful World, Where Are You” jedna je od naisčekivanijih knjiga ove jeseni, jer Rooney je već debitantskim “Razgovorima s prijateljima”, kojega je objavila prije tri godine, doživjela golem uspjeh. Vrlo brzo iza toga napisala je “Normalne ljude”, koji su bili nominirati za nagradu Man Booker, a veliku slavu autorici su priskrbili nakon što je lani po tom romanu BBC producirao televizijsku seriju.

image
Roman Sally Rooney: "Razgovori s prijateljima"

Novi roman, sudeći prema onome što je objavljeno iz Fabera, na očekivanom je tragu ranijih naslova Sally Rooney, pratimo Alice koja se bavi pisanjem te veže za Felixa kojega poziva da zajedno otputuju u Italiju. Njezina prijateljica Eileen oporavlja se od prekida veze, u to doba počinje se viđati sa Simonom kojega poznaje još iz vremena djetinjstva. Dvije djevojke prijateljstvo dobrim dijelom održavaju pišući jedna drugoj mailove, pri tome raspravljajući o osobnim odnosima, ali i o umjetnosti, svijetu koji ih okružuje, bitnim temama općenito te temama njihove generacije.

image
Roman Sally Rooney: “Normalni ljudi”

Alex Bowler, urednik u Faberu, roman komentira kao “knjigu prijateljstva i seksa, umjetnosti, vjere, moći i ljubavi. Ponovo vas uvlači u unutarnji život likova oštrih umova i bolnih srca …”. Bowler ocjenjuje da je riječ o inteligentom i empatičnom štivu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:28