ŠEST NOVIH NASLOVA

Naše književne preporuke: priča o ženi koja voli dva muškarca istodobno, tinejdžer čija se obitelj raspada...

Andrew O‘Hagan

 Photoshot/Avalon/Profimedia/Photoshot/avalon/profimedia
Tekst mađarskog pisca Sándora Máraija smatra se pravim draguljem europske književnosti

Donosimo vam preporuke novih knjiga koje trenutačno možete pronaći na policama knjižara.

Andrew O‘Hagan

Vodencvjetovi

U jeku rudarskih štrajkova i bujanja tačerizma prijatelji Tully Dawson i Noodles brode kroz muke mlada­la­štva po škotskim ulicama. Noodles ne zna što će kad maturira, obitelj mu je u stanju raspada, a knjige, koje obožava, korisnima smatra jedino srednjoškolska profesorica... (prev. Una Krizmanić Ožegović, Hena com)

image

Roman Vodencvjetovi

Hena Com/

Ariel Magnus

Eichmann u Buenos Airesu

Kad godine 1952. njegova supruga Vera i njihovi sinovi napokon stignu iz Njemačke, Ricardo Klement dočekat će ih praznih džepova i ruku, u životu mnogo drugačijem od onog prvog, koji je živio pod imenom Adolf Eichmann. (prev. Ela Varošanec Krsnik, Fraktura)

image

Eichmann u Buenos Airesu

Fraktura/

Sándor Márai

Kad svijeće dogore

Krajem devedesetih Europa i svijet ponovno su otkrili Sándora Máraija, i to baš ovim romanom napisanim 1942. ali koji je protokom vremena dobio na značenju i vrijednosti. Tekst se smatra pravim draguljem europske književnosti. (prev. Jadranka Damjanov, OceanMore)

image

Kad svijeće dogore

Oceanmore/

Ranko Matasović

Dvadeset pjesama o ljubavi i smrti

"Dvadeset pjesama o ljubavi i smrti (i kratkih priča o njima)" osobna je antologija u kojoj je akademik Ranko Matasović iz gotovo nepreglednoga korpusa zapadne lirike izabrao pjesme koje mu se, prema vlastitim riječima, čine najsnažnije, najizražajnije i najvrjednije te ih preveo na hrvatski jezik. (Matica hrvatska)

image

Dvadeset pjesama o ljubavi i smrti

Matica Hrvatska/

Taylor Jenkins Reid

Ljubav(i) mog života

Nakon hitova "Sedam muževa Evelyn Hugo", "Daisy Jones" i "Šestorka" te "Dok nas brak ne rastavi", postavljajući pitanje može li jedna žena jednako voljeti dva muškarca, autorica se bavi temama ljubavi, gubitka i preispitivanja životnih odluka. (prev. Selma Muftić Pustički, Znanje)

image

Ljubav(i) mog života

Znanje/

Joseph Nguyen

Ne vjeruj svemu što misliš

Knjiga istražuje temeljni uzrok svih naših psiholoških i emocionalnih problema i patnje i otkriva kako postići slobodu uma. Bol je možda neizbježna, ali patnja nije, te je nužno naučiti kako da negativne misli i osjećaji ne utječu na nas. (prev. Bernard Jan, Planetopija)

image

Ne vjeruj svemu što misliš

Planetopija/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:16