'ČETIRI ZEMLJE, JEDAN JEZIK'

Njemački jezik je gost 62. međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, a gošća je Nobelovka Herta Mueler

BEOGRAD - U Beogradu je u nedjelju navečer otvoren 62. međunarodni sajam knjiga na kojem će se do 29. listopada predstaviti više od 450 domaćih i inozemnih izlagača, među kojima i udruženi nakladnici iz Hrvatske.

Uz moto ovogodišnjeg sajma "Ključ je u knjigama" gost je, simbolično, njemački jezik, a kroz program "Četiri zemlje jedan jezik" suvremeni autori iz Njemačke, Austrije, Švicarske i Lihtenštajna predstavit će se kroz 1.000 knjiga, od kojih 350 premijerno.

Gošća i glavna zvijezda ovogodišnjeg Beogradskog sajma knjiga bit će dobitnica Nobelove nagrade za književnost 2009. godine Herta Mueler.

U okviru pratećih sajamskih programa bit će obilježeno osam stoljeća od krunidbe prvog srpskog kralja iz dinastije Nemanjića Stefana Prvovenčanog, 125 godina od rođenja Ive Andrića, 150 godina od smrti Charlesa Baudelairea, 170 godina Njegoševa "Gorskog vijenca", te pet desetljeća od prvih izdanja romana "100 godina samoće" Gabriela Garcie Marqueza i "Derviš i smrt" Meše Selimovića.

Tijekom Beogradskog sajma knjiga istodobno se održavaju još dvije srodne manifestacije - Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava, te Sajam informiranja, komunikacija i marketinga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:41