PRISJEĆANJE NA BOŠKA PETROVIĆA

Noć knjige uz Davora Hrvoja, Lelu Kaplowitz i Zdenku Kovačiček

Prisjećanjem na Boška Petrovića uz autobiografiju “Život Kao Jam Session”, autora Davora Hrvoja te kratkim nastupom Lele Kaplowitz u pratnji Joea Kaplowitza te posebne gošče Zdenke Kovačiček, Menart se sinoć pridružio obilježavanju Noći knjige.

Glazbeni gosti izveli su tri pjesme s netom objavljenog CD-a Lela Kaplowitz & Friends: “Little Boy With A Big Heart – The Music Of Boško Petrović” (Menart): Green Lobster Dream, Be-Bop special i Davor´s Moon. Posljednju izvedenu pjesmu Lela je posvetila Davoru Hrvoju koji je uz Lelu također zaslužan za nastanak CD-a jer je je na to nagovorio.

U zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark, Davor Hrvoj je okupljenima pročitao nekoliko zanimljivih ulomaka iz knjige vezanih uz Boškovo poznanstvo s Milesom Davisom, Ronnijem Scottom te Garyjem Burtonom. Ispričao je i nekoliko anegdota kojima ga je Boško za života zabavljao i koje je svakako želio uvrstiti u knjigu. Nažalost, Boško Petrović je umro prije no što su on i Davor stigli anegdote uvrstiti u knjigu, ali zato ih Davor otkriva na promocijama knjige.

Sinoć, 23. travnja, u svijetu je održan 'World Book Night', godišnja proslava kojom se afirmira ljubav prema knjizi i čitanju, a od ove godine se i Hrvatska priključila ovom slavlju knjige.

Noć knjige održana je sinoć, a pošto se dan prije obilježava i Dan hrvatske knjige, bila je to prilika da se ova dva važna datuma objedine u svrhu promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva.

Tim povodom knjižare i knjižnice na širem području RH te drugi uobičajeni prostori za promoviranje knjiga i autora, postali su mjesto odvijanja raznovrsnog i širokoj publici zanimljivog programa, koji je trajao od 18 sati do 1 sat iza ponoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 02:24