NOVE STRANICE

Nova knjiga francuskog pisca Frédérica Beigbedera, biografija žene kojoj je Leonard Cohen posvetio jednu od svojih slavnih pjesama...

Frédéric Beigbeder u Cannesu 2022.

 Christophe Simon/Afp/Profimedia/Christophe Simon/afp/profimedia
Jedna od najljepših ljubavnih pjesama 20. stoljeća posvećena je Marianne Ihlen, fatalnoj Norve­žanki i velikoj Cohenovoj ljubavi

Frédéric Beigbeder

Brana na Atlantiku

Kad je Beigbeder u galeriji ugledao sliku drvene kuće na egzotičnoj plaži, prepoznao je rt Cap Ferret u Arcachonskome zaljevu, gdje živi njegov prijatelj Benoît Bartherotte. Odlazi mu u posjet i suočava se s vlastitom prošlošću. (prev. Ita Kovač, OceanMore)

image

Brana na Atlantiku

Oceanmore/

Kari Hesthamar

So long, Marianne

"So Long, Marianne" Leonarda Cohena jedna je od najpo­znatijih ljubavnih pjesama 20. stoljeća, međutim, manje je poznato da je posvećena Marianne Ihlen, fatalnoj Norve­žanki i velikoj Cohenovoj ljubavi. Ovo je njena biografija. (prev. Lana Momirski, V.B.Z.)

image

Kari Hesthamar

Vbz/

Danijel Žeželj

Kao pas

Postapokaliptični svijet Danijela Žeželja (kao i Franza Kafke) sličan je našemu: urbani prostor u kojem je čovjek izgubljen i sam. Ovo je grafička novela o umjetniku koji je toliko iskren i fanatično posvećen svojoj umjetnosti da zbog nje umire. (Fraktura)

image

Danijel Žeželj

Fraktura/

Mark Wolynn

Nije započelo s vama

Najnovija istraživanja potvrđuju da se traumatična iskustva prenose na buduće naraštaje i da to emocionalno naslijeđe ima znatno važniju ulogu u našem zdravlju nego što se ikada do sada znalo. (prev. Aleksandra Barlović, Petrine knjige)

image

Mark Wolynn

Petrine Knjige/

Lana Skuljan Bilić i Sanela Pliško

70 godina filma pod zvijezdama u Puli

Autorice su istražile brojne funduse arhiva, kinoteka, muzeja, filmskih centara, knjižnica... kao i privatnih arhiva i zbirki, te monografiju pripremile kao bogati slikovno-dokumentarni vodič kroz 70 godina festivala u Puli. (Pulski filmski festival)

image

Lana Skuljan Bilić i Sanela Pliško

Pula Film Festival/

Benjamin Bikman

Zašto smo bolesni

Američki znanstvenik iznosi dokaze koji povezuju mnoge teške bolesti, uključujući rak, bolesti srca i krvnih žila, dijabetes i Alzheimerovu bolest, sa zajedničkim korijenskim uzrokom te nam otkriva što možemo poduzeti. (prev. Marija Perišić, Stilus)

image

Benjamin Bikman

Stilus/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:58