StoryEditor
'OVO VRIJEME SADA'

NOVA KNJIGA SEMEZDINA MEHMEDINOVIĆA Pisac zahvaća široko vrijeme, od prijeratnih dana do danas

Semezdin Mehmedinović

Ovih dana Fraktura objavljuje novu knjigu Semezdina Mehmedinovića, naslovljenu “Ovo vrijeme sada”. Dio sad ukoričenih zapisa objavljivan je na portalu Žurnal, naslovljeni kao “Mali životopisi”.

Riječ je o tekstovima u kojima autor govori o životu prije rata, za rata u Sarajevu, opisuje događaje iz američkih godina te povratak kući.

Uskoro će biti objavljeno i treće izdanje prije tri godine izašle Mehmedinovićeve “Me’med, crvena bandana i pahuljica”, za koju je autor dobio nagrade Meša Selimović i Mirko Kovač. Dva prethodna rasprodana su.

Nakladnik u najavi nove Mehmedinovićeve knjige “Ovo vrijeme sada”, koja izlazi za dan-dva, piše: “Rekreiranje razglednica za Aleša, gledanje nogometne utakmice, kava u ugodnom društvu, igranje partije šaha u muzeju književnosti, užitak u pogledu na hercegovačko nebo, selidba knjiga s kraja na kraj Sjedinjenih Država, sve su to priče koje tvore ‘Ovo vrijeme sada’ – vrijeme prošlo, sadašnje, buduće.

Ovo vrijeme sada vrijeme je koje izabiremo da bismo doživjeli sebe same, da bismo osjetili vlastitu intimu, da bismo otkrili duboko skrivene iskrice koje nas čine čovjekom. ‘Ovo vrijeme sada’ knjiga je potrage, sjećanja i osjećaja, knjiga u kojoj se vrhunska proza i poezija spajaju u neodvojivo jedno.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 05:53