PAULA HAWKINS

Novi roman autorice ‘Djevojke u vlaku‘ u čijoj je ekranizaciji glavnu ulogu igrala Emily Blunt, a bila je i najprodavanija na svijetu

‘Tiha vatra‘

 /Mozaik
Autoričin prvi triler postao je veliki svjetski hit i prodao se u 23 milijuna primjeraka diljem svijeta. Kod nas je izdavač Mozaik knjiga

"Carla Myerson, Laura Kilbride i Miriam Lewis nikada se nisu oporavile od tragedija koje su ih zadesile u prošlosti. A onda se pred njihovim londonskim pragovima dogodila nova nesreća: Jedan je mladić brutalno ubijen.Tri žene poznaju mladića koji je nasmrt izboden na svom brodu. Štoviše, one su posljednje tri osobe koje su ga vidjele živog.Je li mu možda presudila Carla? Njegova ožalošćena teta i posljednji preostali član obitelji nakon što je njegova majka pala niz stepenice i slomila vrat samo nekoliko tjedana prije. Možda Laura, nestabilna djevojka s kojomje proveo jednu noć? Ili pak Miriam? Znatiželjna susjeda koja evidentno skriva informacije od policije" opisuju iz Mozaik knjige.

Od autorice velikog svjetskog hita "Djevojka u vlaku", naime, upravo je prevedena na hrvatski knjiga "Tiha vatra", čija je autorica Paula Hawkins.

image

‘Tiha vatra‘

/Mozaik

Njezin prvi triler, "Djevojka u vlaku", postao je veliki svjetski hit i prodao se u 23 milijuna primjeraka diljem svijeta. Objavljen na više od četrdeset jezika, bio je najprodavaniji svjetski bestseler i hit na kino blagajnama s Emily Blunt u glavnoj ulozi. Ovaj prvijenac osigurao joj je svjetsku slavu i broj jedan na svim listama najprodavanijih romana poput New York Timesa i Sunday Timesa.

Jednako veliki uspjeh postigao je i njezin drugi kriminalistički roman "U vodu". S gotovo 5 milijuna prodanih primjeraka i vrhovima lista Hawkins je učvrstila svoju poziciju u svijetu krimića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2023 14:19