KNJIŽEVNE PREPORUKE

Novi roman Pavla Pavličića, Borgesova analiza Dantea te knjiga poznatog ekonomskog analitičara Bićanića...

Pavao Pavličić

 Darko Tomas/cropix/Cropix
U dva ogleda kroz koje defiliraju turisti, teroristi, sekularisti, fundamentalisti, hakeri, transhumanisti i algoritmičari Calasso ocrtava svijet koji je nagovijestilo razdoblje između 1933. i 1945.

Donosimo vam nove preporuke knjiga koje trenutačno možete pronaći na policama knjižara.

Roberto Calasso

Neimenjiva sadašnjost

Deveti dio istraživanja duhovne biografije Zapada. U dva ogleda kroz koje defiliraju turisti, teroristi, sekularisti, fundamentalisti, hakeri, transhumanisti i algoritmičari Calasso ocrtava svijet koji je nagovijestilo razdoblje između 1933. i 1945. (prev. Katarina Penđer, Vuković&Runjić)

image

Roberto Calasso

V&r/

Jorge Luis Borges

Devet ogleda o Danteu

Borges analizira "Božanstvenu komediju" iz svojega jedinstvenog kuta gledanja, izražava svoje oduševljenje tim klasičnim djelom, prenosi dojmove koje su na njega ostavili stihovi "Božanstvene komedije" te analizira različita tumačenja. (prev. Ines Troha, Disput)

image

Jorge Luis Borges

Disput/

Ivo Bićanić

Ekonomist ima dvije ruke

Potkraj studenog 2021. godine u 71. godini umro je poznati ekonomski analitičar Ivo Bićanić. Na ovoj je knjizi radio do pred smrt. Najviše je mjesta dodijelio ekonomskim nejednakostima, a na svaku tezu podsjećao da postoji i drukčiji pogled. (Jesenski i Turk)

image

Ivo Bićanić

Jesenski I Turk/

Pavao Pavličić

Općinski pjesnik

Novi roman Pavla Pavličića pripovijeda priču o životu Oktavijana Paveka, vukovarskoga pjesnika, čije pjesme imaju donekle fantastičnu sudbinu. Svima se, dok ih čitaju u Vukovaru, čine jako dobre, ali kada ih čitaju u drugim gradovima, čine se loše. (Matica hrvatska)

image

Pavao Pavličić

Mh/

Kim Michele Richardson

Knjižničarka na konju

Roman je posvećen hrabrim knjižničarkama koje su svaki tjedan jahale stotine milja kako bi širile pismenost, pritom uspostavljajući važne, humane odnose s ljudima koji su živjeli u izolaciji i očajničkom siromaštvu tijekom Velike depresije. (prev. Mirna Čubranić, Hena com)

image

Kim Michele Richardson

Hena Com/

Doireann Ní Ghríofa

Duh u grlu

Majčinstvo, u kojem uživa, život mladoj pjesnikinji svodi na rutinu. Kad se suoči s mogućim gubitkom djeteta prije porođaja, dotad potpuno obuzeta odgojem dvoje djece i trudnoćom, započinje potragu za svim što je bila, ili mogla postati. (prev. Krešimir Međeral Sučević, Fraktura)

image

Duh u grlu

Fraktura/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:44