Nove knjige

Objavljen nastavak mega popularnog "Gregovog dnevnika" - "Kugla za rušenje"

Jeff Kinney s likom koji ga je proslavio
 Global Media Group/Ddp Usa/Profimedia
Jeff Kinney je jedan od najuspješnijih autora knjiga za djecu i mlade a njegov serijal "Gregov dnevnik" je najpopularniji na svijetu

Nakladnik Mozaik knjiga objavio je novi nastavak najprodavanijeg dječjeg serijala na svijetu "Gregov dnevnik – Kugla za rušenje" Jeffa Kinneya, knjigu "Hana i Janko i dječak koji nestaje" Nives Madunić Barišić, te slikovnicu "Trnoružica" u novom ruhu ilustratorice Željke Mezić.

Jeff Kinney dizajner je internetskih igrica i autor bestselera "Gregov dnevnik", koji se smatra najpopularnijim serijalom knjiga za djecu i mlade. Kada je 2007. godine Kinney objavio prvu knjigu "Gregov dnevnik" nije ni slutio da će zgodama i nezgodama mladoga Grega ispisati modernu književnu povijest. Time Magazine proglasio je Kinneyja 2009. godine jednim od 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu. Također je i autor Poptropica.com, internetske stranice koju je Time Magazine svrstao među 50 najboljih na svijetu.

U trinaest godina od prvog izdanja, Kinney je prodao više od 200 milijuna primjeraka knjiga iz serijala, prevedenih na 64 jezika.
Serijal "Gregov dnevnik" osvojio je i brojne nagrade. Tako je 2010., 2011., 2012., 2014., 2015. i 2016. godine odnio nagradu Nickelodeon Kids Choice Award za najbolju dječju knjigu. Prema njegovim knjigama snimljena je i serija istoimenih filmova.
"Gregov dnevnik - Kugla za rušenje" četrnaesti je roman serijala, objavljen u izdanju Mozaika knjiga i u prijevodu Ozrena Doležala.

Knjiga "Hana i Janko i dječak koji nestaje" treći je nastavak iz popularnog serijala nagrađivane domaće autorice Nives Madunić Barišić, urednice i dramaturginje na HRT-u. Nakon 200 godina od objavljivanja, novi izgled dobila je i klasična bajka "Trnoružica" Braće Grimm, u novom ruhu ilustratorice Željke Mezić, dizajnerice tekstila i odjeće koja se bavi ilustracijom već dvadeset godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:00