Brzi vodič: 12 knjiga

Odabrali smo za vas neke od popularnih naslova na Interliberu: Tolkien, Stephen King, Orašar, Mentalist...

Ljepotica i zvijer

Cijene su povoljnije pa se isplati još ovaj tjedan doći na zagrebački Velesajam

1. Gdje misli nestaju, Putopisne priče sa svjetskih planina, Damir Šantek

Mozaik

puna cijena: 149,94 kn

sajamska cijena: 135 kn

Dugogodišnji planinar i putopisac Damir Šantek predstavlja zbirku od 34 putopisa putem kojih čitatelju približava ljepote brojnih manje dostupnih dijelova Srednje i Južne Amerike, Afrike, Azije i Europe.

2. Harry Potter i kamen mudraca J. K. Rowling

Mozaik

puna cijena: 149,94 kn

sajamska cijena: 140 kn

Roman prvijenac britanske autorice J. K. Rowling te prvi roman o pustolovima dječaka Harryja i njegovih prijatelja u svijetu čarobnjaštva jedan je od najnajavljivanijih naslova ovogodišnjeg Interlibera, koji će starim obožavateljima pomoći da se prisjete odakle je krenuo književni, a potom i filmski fenomen franšize o Harryju Potteru, dok će novim čitateljima otkriti svijet čarolije i prijateljstva.

image

Harry Potter i kamen mudraca

/Press

3. Stephen King, Svemir najčitanijeg pisca današnjice, prva cjelovita kronološka monografija o njegovu životu i djelu, Bev Vincent

Lumen

puna cijena: 223,78 kn

sajamska cijena: 198 kn

Knjiga koja daje uvid u opus i svijet jednog od ponajboljih pisaca horora zaintrigirat će obožavatelje žanra ili samog autora po čijim su se knjigama snimali holivudski filmovi poput "Carrie", "Ono", "Zelena milja" te "Isijavanje".

image

Stephen King, Svemir najčitanijeg pisca današnjice, prva cjelovita kronološka monografija o njegovu životu i djelu

/Press

4. Silmarillion, J. R. R. Tolkien

Lumen

puta cijena: 199 kn

sajamska cijena: 109 kn

Interes kupaca za ovo djelo još jednom potvrđuje vjernost fanova voljenog pisca čije su knjige iz trilogije "Gospodar Prstenova" te roman "Hobit" ostavile trajni trag u žanru fantasyja te nezasitnu želju za povratkom u Tolkienov detaljno osmišljeni i živopisni svijet.

image

Silmarillion

/Press

5. Je l‘ čemu ovo?, Jerry Seinfeld

Školska knjiga

puna cijena: 139,38 kn

sajamska cijena: 112,09 kn

Jedan od omiljenih komičara, najpoznatiji po sit-comu čije se ime uvijek spominje u razgovoru o najboljim humorističnim serijama svih vremena, donosi niz šala. Naslov knjige inspiriran je pitanjem koje si stand-up komičari redovito postavljaju pri testiranju materijala.

image

Je l‘ čemu ovo?

/Press

6. Ljepotica i zvijer, Mahlon Craft i Kinuko Craft

Školska knjiga

puna cijena: 99 kn

sajamska cijena: 70 kn

Jedna od klasičnih bajki koje roditelji te bake i djedovi generacijama čitaju svojim mališanima djecu odvodi u začarani svijet rasplesanih i osebujnih svjećnjaka, sata, čajnika, šalica te pripovijeda priču o neočekivanoj ljubavi koja će razbiti turobnu čaroliju te od tmurne sudbine spasiti princa i stanovnike njegova dvorca.

image

Ljepotica i zvijer

7. Orkestar priča priču: Orašar, Katy Flint

Školska knjiga

puna cijena: 135 kn

sajamska cijena: 115 kn

Glazbena slikovnica predstavlja priču iz klasičnog baleta "Orašar" ruskog skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog. Djevojčica Klara naše malene vodi u čarobnu avanturu u kojoj će "svjedočiti borbi Orašara i Kralja Miševa, upoznati Šećernu Vilu i otputovati u Kraljevstvo Slatkiša". Ova dječja literatura mališanima će predstaviti balet koji u blagdansko vrijeme u kazalište neodoljivo mami mnoge naše građane, o čemu svjedoče veliki redovi ispred HNK u Zagrebu koji se tradicionalno formiraju u vrijeme prodaje ulaznica za spomenutu baletnu predstavu.

image

Orkestar priča priču: Orašar

8. Mali princ, Antoine de Saint-Exupéry

Profil

puna cijena: 149 kn

sajamska cijena: 119 kn

Novela ovoga francuskoga zrakoplovca kratka je priča s dubokim porukama čiji se obrisi tek sa sazrijevanjem počinju jasno ocrtavati. Iako podsjeća na dječju knjigu, promišljanja o važnim aspektima ljudskog postojanja čine je idealnim štivom i za odrasle.

image

Mali princ

Lucija Ocko/Cropix

9. Putovanje Velikog Pande i Sićušnog Zmaja, James Norbury

Stilus

puna cijena: 149, 94 kn

sajamska cijena: 129 kn

Veliki hitovi Jamesa Norburyja ove, u nekim aspektima, nepodudarne suputnike prati na njihovom putovanju, koje otvara vrata novih spoznaja i uvida. Male mudrosti popraćene su vizualno efektnim slikama velikog pande i sićušnog zmaja.

image

Veliki Panda i Sićušni Zmaj

/Press

10. Zašto te zovu Srna, Milana Vlaović i Darijo Srna

VBZ

puna cijena: 129 kn

sajamska cijena: 105 kn

Životna priča nogometne zvijezde Darija Srne ispričana riječima književnice Milane Vlaović zanimat će ljubitelje nogometa, no u njoj će se pronaći i oni koji sa svijetom sporta nemaju dodirnih točaka, poručio je glavni urednik VBZ-a Drago Glamuzina. Jedna od najboljih preporuka ona je književnika i kritičara Ivice Ivaniševića, koji knjigu smatra "unikatnom" iako od autobiografija manje voli samo autobiografije o sportašima.

image

Zašto te zovu Srna

/Press

11. Mentalist, Camilla Läckberg Henrik Fexeus

VBZ

puna cijena: 149 kn

sajamska cijena: 119 kn

Švedska, žrtva i istraga ubojstva neki su od čestih motiva koje vežemo za kriminalističke romane nordijskog noira, žanra koji već godinama, kako u pisanoj riječi, tako i na filmu plijeni pozornost publike. Ovaj napeti triler dolazi iz pera "kraljice" švedskog krimića Camilla Läckberg i psihologa te mentalista Henrik Fexeus.

image

Mentalist

12. Anomalija Hervéa Le Telliera

Fraktura

puna cijena: 149,90 kn

sajamska cijena: 120 kn

Neobična priča o zrakoplovu koji tijekom leta iz Pariza u New York zaglavi u oluji koja potakne niz znanstveno-fantastičnih događaja (za koju je francuski pisac nagrađen nagradom Goncourt) čitatelja će uvesti u vrtlog zagonetnih pitanja.

image

Anomalija

Lucija Ocko/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 20:00