VIRTUALNI SAJAM

Otkazuje se Interliber: Izdavači će svaki za sebe idućeg tjedna nuditi sajamske popuste

 Goran Mehkek/Cropix
Nakon potvrde Velesajma da nema Interlibera, izdavači su spremni na alternativnu akciju

Iako je najavljivano da će se ovogodišnji Interliber održati u terminu od 10. do 15. studenoga, u 2020. godini ipak ga neće biti. U ponedjeljak popodne stigla je službena potvrda Zagrebačkog velesajma da se "zbog epidemiološke situacije, a slijedom preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba nažalost odgađa 43. međunarodni sajam knjiga Interliber".

Dodatni paviljon

U planu je bilo da se ovogodišnji Interliber proširi na još jedan paviljon, 7a, te da se poveća broj ulaza i izlaza iz svakog paviljona. Posjetitelje se trebalo registrirati covid-19 upitnicima, a planiralo se da im se na ulazu mjeri temperatura. Cijeli je prostor trebao bio ispunjen mehaničkim barijerama koje bi određivale smjer kretanja, a na ulazu bi bili postavljeni i mjerači broja ljudi koji se trenutno nalaze u paviljonu. Ukratko, sve je bilo spremno no situacija s koronom ipak je sve promijenila.

Da Interlibera neće biti prvi put od 1977., kada je osnovan, objavili su najprije na Facebook stranici izdavačke kuće Profil. "Moramo li govoriti da će nam nedostajati uzbuđenje susreta s čitateljima, pogled na toliko novih naslova na jednome mjestu, šušur, prelistavanje, miris novih knjiga...", napisali su.

Prigodni popusti

Iako se Interliber neće održati na Zagrebačkom velesajmu u obliku koji znamo, doznajemo i da nakladnici ipak organizirano pripremaju akciju u duhu ovog sajma, te da će ljubiteljima književnosti svejedno nuditi prigodne popuste i prezentirati svoja nova izdanja kako to inače rade u 5. i 6. paviljonu Velesajma. Neki od njih, poput Frakture i Oceanmora, već su i prije govora o otkazivanju najavili da će ove godine preskočiti izlaganje na Velesajmu te pozvali čitatelje da ih posjete u njihovim prostorima u gradu.

Disput

- Od 5. do 20. 11. na našoj internetskoj stranici imat ćemo akciju gdje će svi naši naslovi biti sniženi. Sniženje od 20 posto odnosit će se na nove knjige, objavljene od posljednjeg Interlibera do danas. Takvih naslova imamo trideset. Još 300 naših naslova bit će na popustu od 30 do 70 posto, a knjige će biti skuplje samo za vrijednost poštarine, rekao nam je Josip Pandurić iz Disputa.

Preporuka:

Mihaela Gašpar,

Velika stvar

Redovna cijena: 130 kn

S popustom: 100 kn

Fibra

Marko Šunjić, izdavač stripova iz Fibre, još je ranije odlučio je da neće prisustvovati na "pandemijskom" Interliberu. - Odlučili smo održati virtualni Interliber, na našem webshopu. Tako ćete na www.fibra.hr od 10. do 30.11. moći kupiti sve naše naslove uz poseban popust od 25 posto pa čak do 80 posto - rekao nam je Šunjić.

Preporuka

Emmanuel Lepage, François Lepage: "Mjesec bijele boje"

Redovna cijena: 200 kn

S popustom: 150kn

Školska knjiga

Školska knjiga u 29 knjižara u Hrvatskoj te u svojoj internetskoj knjižari (shop.skolskaknjiga.hr/) organizira Interliber, i to od 10. pa sve do 30. studenoga. Uključeni su svi interliberski popusti, za ranije objavljene knjige i za nova djela. Knjige objavljene od studenoga 2019. imat će popust od 15 do 20 posto, a ostale će biti na popustima od 40 do 70 posto.

Preporuka

Grupa autora, "Leksikon svjetske književnosti"

Redovna cijena: 597 kuna

S popustom:179 kuna

Ljevak

Već početkom mjeseca na web shopu Knjižare Ljevak moći će se pronaći dvjestotinjak izabranih naslova na popustima od 10 do 80 posto. Poštarina za narudžbe iznad 300 kuna je besplatna. Od 10.-15. 11. sajamski popusti bit će na webu i u Knjižari Ljevak na Trgu bana Jelačića, a postojeća akcijska ponuda širi se i na neke potpuno nove naslove Ljevka koji će biti sniženi za 20 posto.

Preporuka

Bronja Žakelj, "Bijelo se pere na devedeset"

Redovna cijena: 139 kuna

S popustom: 111 kuna

Fraktura

Svi Frakturini naslovi objavljeni u 2020. bit će u interliberskom tjednu sniženi za 20 posto. Prošlogodišnja naklada te knjige Frakturinih godinama popularnih autora bit će sniženi za 30 posto. Naslovi iz 2018. i stariji na webu će biti sniženi do 30, a u Frakturinoj knjižari i do 50 posto.

Preporuka

Erin Morgenstern, "More bez zvijezda"

Redovna cijena: 149 kuna

S popustom: 119,20 kuna

Sandorf

Za online Interliber izdavačka kuća Sandorf je na stranica svoje online knjižare Knjigolov.hr pripremila popuste od 20 posto za najnovija izdanja do 70 posto za starije naslove. Cijela Sandorfova filozofska biblioteka je na 50 posto popusta.

Preporuka

Noam Chomski, "Rekvijem za američki san"

Redovna cijena: 120 kuna

S popustom: 50 kuna

Šareni dućan

Kruno Jajetić iz te Šarenog dućana kaže da će na web shopu imati 20 posto popusta, a nešto će jeftinija biti i njihova izdanja koja se mogu naći u knjižarama.

Preporuka:

Željko Malnar i Borna Bebek, "U potrazi za staklenim gradom"

Redovna cijena: 129 kuna

S popustom: 104 kune

Oceanmore

Gordana Farkaš Sfeci iz Oceanmora najavljuje da će cijeli interliberski tjedan imati 20 posto popusta na sva izdanja u svim knjižarama i na njihovom web shopu.

- Imat ćemo i deset naslova po simboličnoj cijeni od 30 te 49 kuna, kao i besplatnu poštarinu za iznose iznad 200 kuna.

Preporuka:

Jerko Mihaljević, "Putar i parizer"

Redovna cijena: 120 kuna

S popustom: 96 kuna

Profil

U Profilu za tjedan Interlibera najavljuju popuste u rasponu od 20 do 80 posto: 20 posto će biti sniženi naslovi koji su izašli u posljednjih godinu dana, dok će drugi naslovi ići i na veće popuste.

Uz to će imati i niz posebnih akcija u knjižarama koje imaju njihova izdanja, ali i na vlastitim online kanalima.

Preporuka

Bernardine Evaristo, "Žena, djevojka, drugo"

Redovna cijena: 129 kuna

S popustom: 105 kuna

V.B.Z.

V.B.Z. je organizirao veliki jesenski sajam knjiga u devet svojih knjižara te na web shopu www.vbz.hr.

Svi V.B.Z.-ovi naslovi bit će sniženi od 20 do 90 posto.

Novi naslovi će se moći kupiti uz 20 posto popusta, a neki stariji će prodavati za po 10 kuna.

Preporuka

Zoran Ferić, "Putujuće kazalište"

Redovna cijena: 129 kuna

S popustom: 103 kune

Nakladnici će u duhu Interlibera uz ostalo prezentirati i svoja nova izdanja kako to inače rade u 5. i 6. paviljonu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:24