KNJIŽEVNE PREPORUKE

Paulin partner smrtno strada u prometnoj nesreći, samo dva sata nakon što joj kaže da je ostavlja zbog znatno mlađe djevojke...

TRUTH TO POWER, Rick Rubin

 Courtesy Everett Collection/Everett/Profimedia/Courtesy Everett Collection/everett/profimedia
Knjiga bolesnika s dijagnozom progresivne supranuklearne paralize, knjiga glazbenog producenta Ricka Rubina...

Donosimo vam nove preporuke knjiga koje trenutačno možete pronaći na policama knjižara.

Igor Ivko

Početnici

Roman autora koji je prije dvije godine privukao pažnju knjigom priča "Nepovredivo mjesto" suprotstavlja mladenački idealizam - studentsku blokadu sveučilišta diljem Hrvatske - s kasnijim životom tih mladih ljudi, sada nekvalificirane radne snage u Berlinu… (Disput)

image

Igor Ivko

Disput/

Zbigniew Herbert

Nakon moje sjenke

Izabrane pjesme slavnog poljskog pjesnika. Autor se u svom pismu oslanja na antičku tradiciju i simbole mediteranske civilizacije reflektirajući indirektno o moralnim pitanjima i duhovnom stanju suvremenog društva. (prev. Đurđica Čilić, V.B.Z.)

image

Zbigniew Herbert

Vbz/

Damir Barbarić

Khora

Niz originalnih filologijskih i povijesno-filozofijskih razjašnjenja mnogih tradicionalno teških i do sada ili neriješenih ili pak različito, a često i međusobno protuslovno tumačenih mjesta u tekstovima antičkih komentara Platonova djela. (Matica hrvatska)

image

Damir Barbarić

Matica Hrvatska/

Marta Orriols Balaguer

Naučiti razgovarati s biljkama

Za Paulu, doktoricu neonato­logije u Barceloni, život se najednom slama na dvoje: prije i poslije. Njezin partner Mauro smrtno strada u prometnoj nesreći, samo dva sata nakon što joj kaže da je ostavlja zbog znatno mlađe djevojke. (prev. Nikola Vuletić, Hena com)

image

Marta Orriols Balaguer

Hena Com/

Branko Lugović

Teški dani

Knjiga bolesnika s dijagnozom progresivne supranuklearne paralize, koja može koristiti i ostalim bolesnicima koji imaju neurodegenerativnu bolest, odnosno bolesnicima u kojih nastaju oštećenja živčanih stanica u mozgu. (Medicinska naklada)

image

Branko Lugović

Medicinska Naklada/

Rick Rubin

Kreativni čin

Kultni glazbeni producent Rick Rubin u knjizi "Kreativni čin: način postojanja" napisao je studiju koja osvjetljava put umjetnika koji svatko od nas može slijediti kako bismo razvili umjetnički i doživljajni aspekt svoje osobnosti. (prev. Jasna Mati, Planetopija)

image

Rick Rubin

Planetopija/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:12