Noć knjige

Poezija Monike Herceg, Vesne Krmpotić, Olje Savičević Ivančević i drugih izvodi se u Hvarskom kazalištu, najstarijem u Europi

Predstava ”One” nastala je u suradnji Dramskog studija mladih Hvar i Gradske knjižnice i čitaonice

 Đani Ivančević I Senja Vild/
Izbor poezije raznolikih autorica, zamišljen kao pjesnička večer, prerastao je u kreativnom procesu u predstavu "One“ koja svoju premijeru ima 21. travnja, u Noći knjige

U petak, 21. travnja, na daskama najstarijeg javnog teatra Europe utemeljenog 1612., šest članica nagrađivane amaterske družine Dramskog studija mladih Hvar, u konceptu i režiji Jure Radnića i produkciji Nađe Salom, prenijet će publici stihove Zorke Bibić, Monike Herceg, Božice Jelušić, Vesne Krmpotić, Olje Savičević Ivančević i Darije Žilić.

Izbor poezije za ovu poetsku večer oda je pjesnikinjama i njihovoj kreativnosti, mali fragmenti ženskog angažiranog umijeća koji pozivaju na nova tumačenja i nova razumijevanja ženskog bivstva, kratke prepiske ženske bezvremenske svakodnevnice koje će hvarskoj publici prenijeti Marija Buzolić, Martina Carić, Rozarija Lasić Novak, Jelena Mićić, Nađa Salom i Lukrecija Tudor.

Kako ističe redatelj Jure Radnić, "One“ su projekt koji na suptilan način obrađuje univerzalne teme provučene kroz žensku perspektivu, naglasak stavlja na raznolikost u izrazu i iskazu, ali i na zajedništvo u slobodi i razumijevanju. Osnovna misao pjesnikinja, bez obzira na čistoću interpretacije, neizbježno poprima i nova značenja koja u njih upisuju izvođačice. Snaga emocije spaja autorice i izvođačice kroz večer posvećenu poeziji i pretvara se u kazališni događaj. Predstava je nastala u suradnji Dramskog studija mladih Hvar i Gradske knjižnice i čitaonice a počinje u 20 sati.

image

Predstava "One"

Đani Ivančević I Senja Vild/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2023 06:53