KNJIŽEVNE PREPORUKE

Prva zbirka poezije cijenjene glumice, novi roman Damira Karakaša, memoari princa Harryja...

Princ Harry

 Daniel Leal/Afp
Novi roman Damira Karakaša ‘Potop‘ dotiče ključne egzistencijalne teme u životu pojedinca kao što su ljubav, zavičaj...

Donosimo vam preporuke novih knjiga koje trenutačno možete pronaći na policama knjižara.

René Freund

Idemo na more

Pisac, prevoditelj, dramaturg i novinar René Freund rođen je 1967. godine u Beču, a ovaj njegov roman donosi napetu priču ispričanu s puno humora o šarenoj grupici putnika u autobusu i njihovu putovanju na jug, u Italiju. (prev. Vedrana Gnjidić, Leykam International)

image

Idemo na more

Leykam International/

Zdravko Malić

U drugom nekom gradu. Razgovor

Polonist Zdravko Malić objavio je 1977. knjigu pjesama u prozi "U drugom nekom gradu", svoju – pokazalo se – jedinu pjesničku knjigu, koja je ostala kritički gotovo nepročitana. Ovo je reizdanje uz nastavak te zbirke, s naslovom "Razgovor". (Disput)

image

Zdravko Malić

Disput/

Damir Karakaš

Potop

Novi roman Damira Karakaša "Potop" dotiče ključne egzistencijalne teme u životu pojedinca kao što su ljubav, zavičaj, obiteljski odnosi te Domovinski rat iz drugačije perspektive jer autor je i sam bio sudionik tog rata na prvoj crti 1990.-1992. (OceanMore)

image

Damir Karakaš

Oceanmore/

Donatella Di Pietrantonio

Vraćena

Roman o trinaestogodišnjoj djevojčici koja preko noći izgubi sve - udoban dom, prijatelje, ljubav roditelja. Točnije, ljudi koje je smatrala svojim roditeljima, a koji joj kažu da je njezina biološka obitelj želi natrag… (prev. Srećko Jurišić, Stilus)

image

Donatella Di Pietrantonio

Stilus/

Jelena Miholjević

Taj glas

Prva zbirka poezije cijenjene glumice koja se čekala dugo jer su se ove pjesme mogle tu i tamo čitati posvuda, a mnogi su ih željeli imati kraj sebe i za sebe, najavljuje izdavač uz napomenu da su to pjesme koje nas se tiču, i u kojima se prepoznajemo. (Petrine knjige)

image

Jelena Miholjević

Petrine Knjige/

Princ Harry

Rezerva

Dugo iščekivani memoari princa Harryja, koji su izazvali brojne kontroverze a engleski dvor doveli u niz neugodnih situacija, izašli su i na hrvatskom. O majci, o ocu, baki, bratu Williamu, Meghan... Harry o svima piše otvoreno i katkad ogorčeno. (prev. Ana Knežević i dr., V.B.Z.)

image

Princ Harry

Vbz/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:56