ŠTO ČITATI

Prvi krimi-roman iskusnog filmskog režisera, istraživanje iskustava tik do smrti...

Rebecca F Kuang

 Mozaik Knjiga/
Babel je epska fantastična saga koja čitatelje vodi na očaravajuće putovanje kroz višeslojni svijet magije, politike i identiteta

Petar Babić

Naše velko spravišče

Roman Petra Babića, autora slavljenog "Abecedarija" i "Babylondona", nastao je na temelju pučke kazališne predstave koja je pak nastala po legendi iz 14. stoljeća o mirenju plemenitih kalničkih seljaka Šljivara i varoških Purgera. (Jesenski i Turk)

image

Petar Babić

Jesenski I Turk/

Sheila Heti

Čista boja

Sheila Heti (1976.) jedna je od najistaknutijih kanadskih autorica svoje generacije, a u ovoj suvremenoj filozofskoj bajci utire drugačije puteve pisanja te još jednom potvrđuje zašto je jedna od najinventivnijih spisateljica današnjice. (prev. Luiza Bouharaoua, OceanMore)

image

Sheila Heti

Oceanmore/

Rebecca F. Kuang

Babel

Ova epska fantastična saga vodi čitatelje na očaravajuće putovanje kroz višeslojni svijet magije, politike i identiteta. Unutar prvih trideset dana od izlaska ovo remek-djelo fantastike prodalo se u pola milijuna primjeraka. (prev. Ira Martinović, Mozaik knjiga)

image

Rebecca F Kuang

Mozaik Knjiga/

Nina Lykke

Ne, ne i ne

Norveška autorica Nina Lykke u romanu "Ne, ne i ne" duhovito i satirično secira narcističko društvo u kojemu živimo i uz pomoć svojih manjkavih likova otkriva nam nas same – uhvaćene u žrvnju svakodnevice... (prev. Željka Černok, Ljevak)

image

Nina Lykke

Ljevak/

Davor Žmegač

Crvotočina

Prvi krimi-roman iskusna filmskog režisera i scenarista pokazuje složenost svijeta, njegovih privida koji se mogu mjeriti s filmskima, otvara niz moralnih pitanja, od onih o pasivnosti u doba velikog zla do pitanja o nasljeđivanju krivnje i dosezima osvete. (Hena com)

image

Davor Žmegač

Hena Com/

Patrick Theillier

Život nakon života

Autor hita "Kad mi je duša napustila tijelo" nastavlja svoje istraživanje fenomena iskustava tik do smrti. U ovoj knjizi prikupio je svjedočanstva brojnih ljudi koji su već, po vlastitim riječima, krenuli u zagrobni život i vratili se u ovozemni. (prev. Lidija Paris, Verbum)

image

Patrick Theillier

Verbum/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:26