KNJIŽEVNE PREPORUKE

Prvi roman Patricije Highsmith, knjiga slavnog liječnika Gabora Matéa, nagrađeni švedski roman...

Gabor Mate

 Courtesy Everett Collection/Everett/Profimedia/Courtesy Everett Collection/everett/profimedia
Već godinu dana nakon objave knjige ‘Stranci u vlaku‘ Hitchcock je po njoj snimio istoimeni film, jedan od najvažnijih u svojoj karijeri

Miljenko Smoje

Kronika o Velom mistu

Reizdanje knjige Miljenka Smoje nastale po kultnoj seriji. Teško je reći je li "Kronika o Velom mistu" storija o nekoliko dramatičnih splitskih desetljeća prerušena u povijest Hajduka ili je, pak, u pitanju ta priča ozbiljni libar o prošlosti slavnoga grada. (V.B.Z.)

image

Miljenko Smoje

Vbz/

Patricia Highsmith

Stranci u vlaku

Prvi roman Patricije Highsmith objavljen 1950. koji je navijestio jednu veliku spisateljsku karijeru. Već iduće godine slavni je Alfred Hitchcock po ovome romanu snimio istoimeni film, jedan od najznačajnijih u svojoj karijeri. (prev. Dado Čakalo, Petrine knjige)

image

Stranci u vlaku

/Petrine Knjige

Gabor Maté

Mit o normalnom

U knjizi podnaslova "Trauma, bolest i iscjeljenje u toksičnoj kulturi" kanadski lije­čnik Gabor Maté, poznat kod nas po knjizi "Kada tijelo kaže ne", otkriva kako su emocio­nal­na stanja i društvena povezanost u sprezi sa zdravljem. (prev. Aleksandra Barlović, Mozaik knjiga)

image

Mit o normalnom

Mozaik Knjiga/

Ivan Pranjić

Nula previše

Ovih 45 proznih minijatura, prožetih nježnošću, nasiljem i utjehom vodi nas od bosonogih dana u nekoj zaboravljenoj, harmoničnoj Bosni, preko studentskih dana u Zagrebu, do zrele sadašnjosti u Međimurju, piše urednik knjige Kristian Novak. (OceanMore)

image

Ivan Pranjić

Ia Genberg

Detalji

Prestižnim švedskim Augustom nagrađen roman gotovo da je književna studija života samog. U maniri kanonskih književnica, Ia Genberg poseže za svakodnev­nim­ kad traži smisao, a za prošlošću kad razabire sadašnjost... (prev. Sara Profeta, Hena com)

image

Ia Genberg

Oceanmore/

Péter Nádas

Strahotne priče

Novi roman mađarskog i europskog suvremenog klasika Pétera Nádasa priča je koja traje tijekom desetak dana i koja se prelijeva iz glave jednog junaka u glavu drugog, o čudesnim likovima koji naseljavaju selo na obali Dunava (prev. Xenia Detoni, Fraktura)

image

Strahotne priče

Fraktura/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:41