NOVE PREPORUKE

Roman finalistice Booker Internationala, nova knjiga autorice ‘Daisy Jones i šestorke‘...

Taylor Jenkins Reid, premijera ‘Daisy Jones & The Six‘ Amazon Prime Videa, Hollywood, Los Angeles

 Image Press Agency/Ddp Usa/Profimedia/Image Press Agency/ddp Usa/profimedia
Revolucionarna istraga otkriva mračnu povijest najbogatijih njemačkih obitelji: kako su nacisti pomogli njemačkim tajkunima da zarade milijarde na užasima Trećeg Reicha...

David de Jong

Nacistički milijarderi

Revolucionarna istraga otkriva mračnu povijest najbogatijih njemačkih obitelji: kako su nacisti pomogli njemačkim tajkunima da zarade milijarde na užasima Trećeg Reicha – i kako im je Amerika dopustila da se izvuku. (prev. Iva Karabaić, V.B.Z.)

image

Nacistički milijarderi

Vbz/

Irwin Shaw

Lucy Crown

Nakon uspjeha romana "Mladi lavovi" malotko je od Irwina Shawa očekivao intimističku ljubavnu dramu koja je usto uzdrmala Ameriku svojom pričom o ženskoj pobuni, što tada baš i nije bila očekivana pojava u društvu. (prev. Dinko Petriševac, Petrine knjige)

image

Lucy Crown

/Petrine Knjige

Taylor Jenkins Reid

Malibu gori

Nakon niza njenih prevednih hitova izašao je i "Malibu gori", novi roman proslavljene Taylor Jenkins Reid koji prati ludu zabavu kojom djeca legendarnog pjevača Micka Rive tradicionalno obilježavaju kraj ljeta. (prev. Leira Harabalja, Vorto Palabra)

image

Malibu gori

Olga Ravn

Zaposlenici

Roman finalistice Booker Internationala neobičan je niz svjedočanstava ljudi čiji je jedini smisao postojanja njihov posao. Autorica kolažira razne sudbine i zasijeca u samu srž kapitalizma koji u svom najgorem obliku uništava ljudskost i empatiju. (prev. Edin Badić, Hena com)

image

Olga Ravn

Hena Com/

Daniel Z. Lieberman i Michael E. Long

Nezasitna molekula

Autori objašnjavaju djelovanje dopamina u svakodnevnim situacijama, primjerima iz svijeta poznatih i bizarnim znanstvenim eksperimentima, ali i pokazuju kako ga uravnotežiti s onim što imamo ovdje i sada. (prev. Jasna Mati, Planetopija)

image

Nezasitna molekula

Planetopija/

Juan Gómez-Jurado

Crvena kraljica

Najbolji triler godine, opisuje ovaj roman oduševljeno Sunday Times. Glavni lik je Antonia Scott, posebna kći britanskog diplomata i majke Španjolke. Ona nije policajka, a ipak, rasplela je na desetke naizgled nerješivih zločina. (prev. Ivana Jandras-Szekeres, Fraktura)

image

Crvena kraljica

Fraktura/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:45