Naš odabir

Šest knjiga koje vrijedi pročitati: Od priča poznatog redatelja do bestselera o knjižničarima u obrani od divljaka sa šibicama

Werner Herzog

 Capital Pictures/Film Stills/Profimedia/Capital Pictures/film Stills/profimedia
Kultni Werner Herzog ispisao je priču o apsurdnoj borbi na tankoj granici jave i sna japanskog vojnika

Donosimo šest novih naslova koji su se ovih dana pojavili u izlozima knjižara. Od bestsellera o knjižnicama, preko priče o psihoterapiji do nastavka poznate sage.

Werner Herzog

Snoviđenje svijeta

Kultni redatelj i pisac upoznao je u Japanu Hirooa Onodu, časnika koji je gotovo trideset godina nastavio voditi imaginarni rat. A zatim je i ispisao priču o apsurdnoj borbi na tankoj granici jave i sna ovog japanskog vojnika. (prev. Milan Soklić, Fraktura)

image

Snoviđenje svijeta

/Fraktura

Francisco de Quevedo

Snoviđenja

Remek-djelo jednog od najslavnijih autora španjolske književnosti skup je od pet fantastičnih priča alegorijsko-moralističkog, odnosno satirično-burlesknog karaktera, u kojima se ogleda sva autorova stilska i jezična virtuoznost. (prev. Karlo Budor, Disput)

image

Francisco de Quevedo

Disput/

Irene Vallejo

Beskraj u trsci

Bestseler koji govori o počecima čitanja i knjigama dok su još bile glinene pločice ili papirusni svici, o knjižnicama kao mjestima gdje su ljudi naučili čuvati knjige od moljaca, vlage i divljaka sa šibicama, o tome kako je ljudski rod prkosio prevlasti uništenja. (prev. Silvana Roglić, V.B.Z.)

image

Irene Vallejo

Vbz/

Ocean Vuong

Noćno nebo s izlaznim ranama

Povijesna tradicija nasilja i potencijalno nasilje u sadašnjosti kod prognanika stvaraju atmosferu straha i sumnje, a Vuongov je osnovni doprinos u ovim pjesmama upravo odupiranje sklonosti da strah definira život prognanika. (prev. Lora Tomaš, Hena com)

image

Noćno nebo s izlaznim ranama

/Hena

Ann Leckie

U službi mača

Ann Leckie je američka autorica znanstvene i epske fantastike čiji je debitantski roman "U službi pravde" 2014. godine osvojio nagrade Arthur C. Clarke, Nebula i Hugo za najbolji roman, a ovo je drugi nastavak te sage. (prev. Neven Dužanec, Vorto Palabra)

image

U službi mača

/Znanje

Sabine Wery von Limont

Tajni život duše

Ovaj znanstveni priručnik njemačke psihoterapeutkinje napisan je publicističkim stilom, a bavi se temom duše kao nevidljivim organom koji upravlja čovjekovim ponašanjem i cjelokupnim unutarnjim životom. (prev. Branka Grubić, Petrine knjige)

image

Sabine Wery von Limont

Petrine Knjige/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:17